Drukuj
pesti z rukoli

Pesto z rukoli

Rodzaj Dodatki
Kuchnia Polish
Keyword orzechy, rukola
Przygotowanie 5 minutes
Razem 5 minutes
Porcje 1 Tutaj możesz zmienić ilość porcji
Autor Anna

Składniki

  • 50 g rukoli
  • 50 g orzechów włoskich
  • 50 g sera grana padano
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 50 g liści bazylii
  • 1 duży ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Instrukcja

  1. Wszystkie składniki umieścić w misce malaksera, zmiksować.

  2. Pesto dodać do makaronu w ilości takiej, aby smak Wam odpowiadał.

  3. Niewykorzystane pesto przełożyć do słoika, a na jego wierzch nalać 2 łyżki oliwy, zakręcić słoik. Przechowywać w lodówce

  4. Smacznego!

Notatki

Doprawiając pesto pamiętajcie, że jego smak powinien być bardzo intensywny, ponieważ jest to swego rodzaju koncentrat smaku! :)