Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Dodaj do kolekcji
Idź do kolekcji
Pesto z rukoli
Wspaniałe pesto z rukoli to nietypowy bardzo smaczny przepis
Autor
Anna
Kuchnia
Polska
Rodzaj
Dodatki
Przygotowanie
5
minuty
minuty
Całkowity czas
5
minuty
minuty
Porcje
1
Autor
Anna
Składniki
50
g
rukoli
50
g
orzechów włoskich
50
g
sera grana padano
50
g
oliwy z oliwek
50
g
liści bazylii
1
duży
ząbek czosnku
sól
pieprz
Instrukcje
Wszystkie składniki umieścić w misce malaksera, zmiksować.
Pesto dodać do makaronu w ilości takiej, aby smak Wam odpowiadał.
Niewykorzystane pesto przełożyć do słoika, a na jego wierzch nalać 2 łyżki oliwy, zakręcić słoik. Przechowywać w lodówce
Smacznego!
Notatki
Doprawiając pesto pamiętajcie, że jego smak powinien być bardzo intensywny, ponieważ jest to swego rodzaju koncentrat smaku! :)