• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×

Strona główna » Sosy, dipy i pasty » Pesto z rukoli

Pesto z rukoli

Aktualizacja: 7 lip, 2020 · Opublikowany: 1 lut, 2014 · przez Anna · 3 komentarze

Skocz do przepisu

Rukola, to jedna z moich ulubionych sałat, a używam jej do wszystkiego. Dziś przygotowałam z niej pyszne pesto. Orzechy piniowe, które dodaje się do klasycznej wersji pesto zastąpiłam orzechami włoskimi. Poza orzechami dodałam listki świeżej bazylii, oliwę, ser i oczywiście czosnek. Pesto z rukoli to fantastyczny, świeży dodatek do makaronu, kanapek, tostów, jajek, czy pizzy. Dziś moje pesto zostało wykorzystane do makaronu  i kanapek. Polecam, fantastyczny i bardzo prosty dodatek.

pesto z rukoli w słoiczku
Pesto z rukoli
pesto z rukoli
Print Pin
5 z 3 głosów

Pesto z rukoli

Wspaniałe pesto z rukoli to nietypowy bardzo smaczny przepis
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Dodatki
Porcji 1
Przygotowanie 5 minutes
Całkowity czas 5 minutes
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 50 g rukoli
  • 50 g orzechów włoskich
  • 50 g sera grana padano
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 50 g liści bazylii
  • 1 duży ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Wszystkie składniki umieścić w misce malaksera, zmiksować.
  • Pesto dodać do makaronu w ilości takiej, aby smak Wam odpowiadał.
  • Niewykorzystane pesto przełożyć do słoika, a na jego wierzch nalać 2 łyżki oliwy, zakręcić słoik. Przechowywać w lodówce
  • Smacznego!

📋 Notatki

Doprawiając pesto pamiętajcie, że jego smak powinien być bardzo intensywny, ponieważ jest to swego rodzaju koncentrat smaku! 🙂
Zielone pesto z rukoli w słoiku
Pesto z rukoli
« Ciastka z rodzynkami
Tort marcepanowy »

Reader Interactions

Komentarze

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. Daria napisał

    02 lipca, 2014 at 12:59 pm

    5 stars
    Ciekawe! Jeszcze nigdy nie robiłam sama pesto, może dla tego, że tak łatwo kupić gotowe? Pesto z rukoli to bardzo inspirujący pomysł, wypróbuję! Pozdrawiam

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      02 lipca, 2014 at 1:38 pm

      Zapewniam, że łatwiej zrobić własnoręcznie:) i szybciej! Gorąco zachęcam do wypróbowania:)

      Odpowiedz
  2. RobeRt Zerkowski napisał

    15 lutego, 2014 at 7:53 am

    pesto de besto 😉

    Odpowiedz

Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Zima

  • Uszka z grzybami
  • Pączki
  • Pączki na piwie
  • Piernikowe ciasto do góry nogami

Więcej przepisów na zima →

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia

  • Podziel się →
Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}