Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Add to Collection
Go to Collections
Sałatka z rukolą i pomidorkami
Lekka i bardzo smaczna sałatka.
Autor
Anna
Kuchnia
Polska
Rodzaj
Sałatki
Przygotowanie
10
minutes
minutes
Całkowity czas
10
minutes
minutes
Porcje
2
Autor
Anna
Składniki
2
garści
umytej i osuszonej rukolii
8
sztuk
czerwonych pomidorków koktajlowych
5
sztuk
żółtych pomidorków gruszkowych
4
łyżki
prażonych nasion dyni
½
małej
czerwonej cebuli
sól
pieprz do smaku
4
łyżki
oliwy z oliwek
3
łyżki
octu balsamicznego - gęstego
Instrukcje
Pomidory umyć i przekroić na pół, cebulę pokroić na cienkie piórka.
Wszystkie składniki umieścić w misce, doprawić solą i pieprzem, polać oliwą i octem balsamicznym, wymieszać.
Smacznego!