Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Dodaj do kolekcji
Idź do kolekcji
Sałatka z rukolą i pomidorkami
Lekka i bardzo smaczna sałatka.
Autor
Anna
Kuchnia
Polska
Rodzaj
Sałatki
Przygotowanie
10
minuty
minuty
Całkowity czas
10
minuty
minuty
Porcje
2
Autor
Anna
Składniki
2
garści
umytej i osuszonej rukolii
8
sztuk
czerwonych pomidorków koktajlowych
5
sztuk
żółtych pomidorków gruszkowych
4
łyżki
prażonych nasion dyni
½
małej
czerwonej cebuli
sól
pieprz do smaku
4
łyżki
oliwy z oliwek
3
łyżki
octu balsamicznego - gęstego
Instrukcje
Pomidory umyć i przekroić na pół, cebulę pokroić na cienkie piórka.
Wszystkie składniki umieścić w misce, doprawić solą i pieprzem, polać oliwą i octem balsamicznym, wymieszać.
Smacznego!