Drukuj
sledzie w musztardzie

Śledzie w musztardzie

Śledzie w musztardzie z dodatkiem zielonego marynowanego pieprzu.

Rodzaj Dodatki
Kuchnia Polish
Keyword musztarda, śledzie
Przygotowanie 15 minutes
Porcje 2 Tutaj możesz zmienić ilość porcji
Autor Anna

Składniki

  • 200 g filetów śledziowych
  • 1 łyżka marynowanego zielonego pieprzu
  • 2 łyżki majonezu
  • 5 łyżeczek musztardy dałam delikatesową
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżezczka świeżego rozmarynu drobno krojonego

Instrukcja

  1. Śledzie wymoczyć w wodzie, czas moczenia zależy od tego, jak bardzo słone są śledzie, moje moczyłam krótko, ponieważ były delikatnie słone. Próbujcie je co około pół godziny. Oczywiście śledzie możecie wymoczyć również w mleku. Wymoczone śledzie osuszyć ręcznikiem papierowym, następnie pokroić na nieduże kawałki, u mnie są to około 1,5 cm kawałki.

  2. W misce połączyć wszystkie składnik na sos dodać śledzie wymieszać i przełożyć do zamykanego naczynia. Śledzie włożyć do lodówki na przynajmniej 24 godzinny, aby przeszły smakami.

  3. Smacznego!