Śledzie w musztardzie z dodatkiem zielonego marynowanego pieprzu.
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Dodatki
Przygotowanie 15 minutyminuty
Porcje 2
Autor Anna
Składniki
200gfiletów śledziowych
1łyżkamarynowanego zielonego pieprzu
2łyżkimajonezu
5łyżeczekmusztardydałam delikatesową
2łyżkiśmietany
1łyżezczkaświeżego rozmarynudrobno krojonego
Instrukcje
Śledzie wymoczyć w wodzie, czas moczenia zależy od tego, jak bardzo słone są śledzie, moje moczyłam krótko, ponieważ były delikatnie słone. Próbujcie je co około pół godziny. Oczywiście śledzie możecie wymoczyć również w mleku. Wymoczone śledzie osuszyć ręcznikiem papierowym, następnie pokroić na nieduże kawałki, u mnie są to około 1,5 cm kawałki.
W misce połączyć wszystkie składnikna sos dodać śledzie wymieszać i przełożyć do zamykanego naczynia. Śledzie włożyć do lodówki na przynajmniej 24 godzinny, aby przeszły smakami.