Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Dodaj do kolekcji
Idź do kolekcji
Ciastka z woda pomarańczową i migdałami
Pyszne ciasteczka z migdałami.
Autor
Anna
Kuchnia
Polska
Rodzaj
Desery
Przygotowanie
20
minuty
minuty
Gotowanie
12
minuty
minuty
Całkowity czas
32
minuty
minuty
Porcje
26
Autor
Anna
Składniki
100
g
blanszowanych migdałów
100
g
miękkiego masła
100
g
cukru trzcinowego
1
średnie
jajko
2
łyżki
wody z kwiatów pomarańczy
275
g
mąki pszennej
1
łyżeczka
proszku do pieczenia
1
szczypta
soli
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st C.
Migdały wysypać na blaszkę i wstawić na 10 - 12 minut do piekarnika.
Uprażone migdały ostudzić i drobno posiekać. Wszystkie składniki wraz z migdałami umieścić w misce, zagnieść ciasto.
Rozwałkować placek o grubości około 4 mm, wyciąć ciastka i ułożyć je na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec 10 - 12 minut, następnie wyjąć ciastka i wystudzić na kratce.