Lekki dip, który możecie podać do wszelkiego rodzaju kotlecików, mięs, placków...
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj sosy i dipy
Przygotowanie 10 minutyminuty
Całkowity czas 10 minutyminuty
Porcje 3
Autor Anna
Składniki
300mljogurtu greckiego
1łyżeczkasuszonego czosnku
sóldo smaku
pieprzdo smaku
½dużegoświeżego ogórka
1garśćzielonych ziół: bazylia, kolendra i mięta
2łyżkioliwy z oliwek
Instrukcje
Ogórek umyć, obrać ze skórki i pokroić na drobną kosteczkę.
Do miseczki włożyć jogurt, powinien to być jogurt typy greckiego czyli bardzo gęsty. Dodać pokrojone ogórki, zioła, czosnek, sól, pieprz i oliwę. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotowy sos do momentu podania przechowujemy w lodówce w przeciwnym razie, jogurt bardzo się rozrzedzi.