Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Dodaj do kolekcji
Idź do kolekcji
Hummus z dyni i cieciorki
Wspaniała jesienna pasta do chleba lub nachosów.
Autor
Anna
Kuchnia
Polska
Rodzaj
Dodatki
Przygotowanie
5
minuty
minuty
Całkowity czas
5
minuty
minuty
Porcje
4
Autor
Anna
Składniki
230
g
cieciorki z puszki
100
g
puree z dyni
40
g
pasty sezamowej tahini
garść zielonej kolendry
½
sztuki
sok z cytryny
sól
do smaku
1
szczypta
ostrej papryki
2
ząbki
czosnku
1
łyżeczka
mielonego kminku
Instrukcje
Cieciorkę
wyjąć z puszki i odsączyć z płynu. W blenderze
zmiksować
odcedzoną cieciorkę i czosnek na jednolitą masę. Dodać puree z
dyni
, pastę tahini, sok z cytryny, kolendrę i kminek.
Wymieszać dokładnie,
doprawić
solą i ostrą papryką.
Smacznego!