Fantastyczne domowe lody ze świeżych malin i aromatycznego miodu, po prostu miód malina!
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Desery
Przygotowanie 15 minutyminuty
Całkowity czas 15 minutyminuty
Porcje 850
Autor Anna
Składniki
400mlśmietany 30%schłodzonej
150gmiodu lipowego
300gmalinświeżych
Instrukcje
Maliny zmiksować blenderem na gładki mus, przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pestek.
Jeśli miód jest bardzo gęsty należy go troszkę podgrzać, aby osiągnął stan płynny. Śmietanę ubić na sztywno.
Połączyć ubitą śmietanę z musem malinowym i miodem wystarczy połączyć szpatułką lub mikserem na średnich obrotach.
Masę przelać do zamykanego pojemnika, wstawić do lodówki na kilka, kilkanaście godzin.
Na początku mrożenia lodów można wymieszać masę 2 lub 3 razy co około 30 minut dzięki temu lody będą bardziej kremowe. Jeśli posiadacie maszynę do robienia lodów; przygotowaną masę przelejcie do niej i mieszajcie tak długo, aż osiągniecie pożądaną konsystencję.