Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Dodaj do kolekcji
Idź do kolekcji
Naleśniki bezglutenowe
Naleśniki bezglutenowe z domowej mieszanki mąk.
Autor
Anna
Kuchnia
Polska
Rodzaj
Śniadania
Przygotowanie
5
minuty
minuty
Gotowanie
15
minuty
minuty
Całkowity czas
20
minuty
minuty
Autor
Anna
Składniki
70
g
mąki kukurydzianej
120
g
mąki quinoa
120
g
mąki gryczanej
800
ml
mleka lub 400 ml mleka i 400 ml wody
2
średnich
jajka
1
szczypta
soli
kilka łyżek oleju
5
łyżek
mąki ziemniaczanej
Instrukcje
Do miski wlać mleko ( wodę ) dodać jajka, zmiksować, a następnie dodać mąki, sól i olej, zmiksować na gładką płynną masę.
Patelnię do naleśników bardzo dobrze rozgrzać, nalać porcję ciasta, smażyć naleśniki z dwóch stron na złoty kolor.
Smacznego!