Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Dodaj do kolekcji
Idź do kolekcji
Sałatka z ciecierzycą
Prosta i szybka sałatka przygotowana z marchewki cukinii, papryki i ciecierzycy skąpana w sosie z oliwy z sokiem z pomarańczy.
Autor
Anna
Kuchnia
Międzynarodowa
Rodzaj
Sałatki
Przygotowanie
10
minuty
minuty
Porcje
2
Autor
Anna
Składniki
2
sztuki
marchweki
duże, pokrojone w cienkie słupki
1
szklanka
cukinii
pokrojonej w cienkie słupki
½
puszki
ciecierzycy
½
sztuki
papryki
najlepiej czerwona pokrojona w cienkie słupki
2
łyzki
kolendry
posiekanej
2
łyżki
nasion dyni
4
łyżki
oliwy
5
łyżek
soku z pomarańczy
½
łyżeczki
soli
pieprz
1
sztuka
bagietka
Instrukcje
Wszystkie warzywa wcześniej pokrojone w cieniutkie słupki, umieścić w misce, dodać nasiona dyni i ciecierzycę, wymieszać
W małym naczyniu wymieszać oliwę i sok z pomarańczy, sól oraz pieprz, przygotowanym sosem polać warzywa, sałatkę posypać siekaną kolendrą
Sałatkę podajemy z grillowaną bagietką polaną oliwą
Smacznego!