Bardzo proste i szybkie do zrobienia mini serniczki.
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Desery
Przygotowanie 10 minutyminuty
Gotowanie 40 minutyminuty
Całkowity czas 50 minutyminuty
Porcje 12
Autor Anna
Składniki
500gmascarpone
60gcukru pudru
4średniejajka
2łyżkimąki ziemniaczanej
1łyżkaekstraktu waniliowego lub ziarenka z jednej laski wanilii
Dodatkowo
truskawki
masa krówkowatoffi można użyć gotowej z puszki
Instrukcje
Jajka ubić z cukrem pudrem na puszystą masę, około 5 minut.
Następnie dodać mascarpone, ekstrakt waniliowy i mąkę, zmiksować do połączenia się składników.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 130 st C.
Blaszkę na muffinki wyłożyć papilotami, wypełnić je masą serową. Na dno piekarnika wstawić naczynie wypełnione wodą.
Na dno piekarnika wstawić naczynie wypełnione wodą.
Przygotowaną formę z serniczkami wstawić do piekarnika, piec 40 minut z opcją górnej i dolnej grzałki.
Upieczone serniczki wystudzić na kratce, a następnie schłodzić w lodówce. Przed podaniem polać toffi, udekorować truskawkami lub innymi ulubionymi owocami.