Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Print
Dodaj do kolekcji
Idź do kolekcji
Sok z jarmużu i jabłek
Jabłka i jarmuż to wspaniałe połączenie zdrowe i smaczne, spróbujcie.
Autor
Anna
Kuchnia
Polska
Rodzaj
Napoje
Przygotowanie
10
minuty
minuty
Całkowity czas
10
minuty
minuty
Porcje
2
Autor
Anna
Składniki
150
g
jarmużu
4
duże
jabłka
½
średniej
cytryny
10
g
imbiru
świeżego, ilość dostosujcie do swojego smaku
1
łyżeczka
proszku trawy z jęczmienia
Instrukcje
Jarmuż umyć i osuszyć. Jabłka umyć, jeśli jest taka potrzeba należy usunąć gniazda nasienne.
Imbir wyszorować lub obrać ze skórki. Cytrynę obrać ze skórki.
Wszystkie składniki na sok przecisnąć przez wyciskarkę ślimakową lub sokowirówkę. Na koniec dodać proszek z jęczmienia, wymieszać. Podawać z lodem.
Smacznego!