Sprawdzona Kuchnia

  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
×
  • kapsułki z olejem
    Dlaczego warto podawać tran dzieciom?
  • ciastka czekoladowe przełamane przez środek ukazujące wilgotne wnętrze
    Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem
  • kobieta podpierające boki na brzuchu zestaw warzyw i owoców probiotycznych
    Jak zadbać o mikroflorę jelitową?
  • lasagne w ceramicznym naczyniu ze smakowicie przyrumienionym wierzchem
    Lasagne
  • ugotowany makaron udon
    Makaron udon domowy
  • dieta pudełkowa w szklanym naczyniu
    Jak działa dostawa diety pudełkowej?
  • dżem z gruszek na podpieczonym rogaliku w tle słoiki z dżemem
    Dżem z gruszek
  • klopsy z tofu podane na patelni w pysznym sosie korma
    Klopsy z tofu w sosie
  • na fioletowym obrusie słoiczki z dżemem w otoczeniu kwiatów
    Dżem z jeżyn
  • ogórki w zalewie curry na białej miseczce
    Ogórki z curry
  • piękna czerwona galaretka w słoiczku na stole
    Galaretka z czerwonej porzeczki
  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami
Strona główna » Słodkie bułki

Bułki kokosowe

Aktualizacja: 21 lip, 2020 · Opublikowany: 15 lut, 2013 · przez Anna · Zostaw komentarz

Skocz do przepisu

Pyszne kokosowe bułeczki z bardzo miękkim i puszystym środkiem o delikatnym kokosowym smaku. Tak przedstawiają się pyszne bułki kokosowe. Wyśmienite na śniadanie lub podwieczorek z dodatkiem kremu czekoladowego lub ulubionego dżemu. Przyznaję bez bicia, że sama zjadłam kilka bez żadnych dodatków, popijając pyszną kawą. Wasze dzieci te duże i te małe z pewnością  będą zachwycone wspaniałymi bułeczkami kokosowymi:). Przygotowanie bułek jest bardzo proste i nie powinno sprawić Wam żadnych trudności, polecam gorąco!

Bulki kokosowe
Bułki kokosowe

📖 Przepis

Bulki kokosowe
Print Pin
5 z 1 głosu

Bułki kokosowe

Pyszne!
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Pieczywo
Porcji 12
Przygotowanie 2 godziny godziny
Gotowanie 12 minuty minuty
Całkowity czas 2 godziny godziny 12 minuty minuty
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 450 g mąki pszennej tortowej
  • 30 g wiórków kokosowych
  • 1 średnie jajko
  • 50 g cukru
  • 40 g masła
  • 1 szczypta soli
  • 4 g suchych drożdży lub 8 g świeżych
  • 100 ml mleka
  • 130 ml mleka kokosowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Dodatkowo

  • żółtko
  • cukier do posypania bułek
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Jeśli używacie świeżych drożdży zróbcie wcześniej rozczyn. W misce połączyć składniki płynne następnie dodać do nich składniki suche.
  • Ciasto należy wyrabiać (ręcznie lub mikserem) dość długo, powinno być elastyczne i gładkie. Wyrobione ciasto pozostawić w misce pod przykryciem do podwojenia objętości na około 1 godzinę. Kiedy ciasto urośnie należy podzielić je na 12 części, każda po około 66 g.
  • Następnie z każdego kawałka uformować wałek o długości około 40 cm. Z każdego wałka zwinąć bułkę w kształcie ślimaczka, należy zacząć zwijać od środka, a skończyć na zewnątrz bułki, koniec podwinąć pod spód.
  • Bułki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć ściereczką i odstawić na około 40 minut do podwojenia objętości w ciepłe miejsce.
  • Piekarnik nagrzać do 210 st C.
  • Bułki przed wstawieniem do piekarnika posmarować rozbełtanym żółtkiem, posypać cukrem. Piec 12 minut z opcją dolnej i górnej grzałki.
  • Wystudzić na kratce.
  • Podawać z ulubionymi dodatkami, dżemem, kremem czekoladowym lub miodem.
  • Smacznego!

📋 Notatki

Ciasto na bułki można wyrobić w maszynie do wypiekania chleba Składniki należy umieścić według kolejności, nastawić program do ciast rosnących, a następnie postępować jak wyżej
Bulki kokosowe
  • Bulki kokosowe
  • Bulki kokosowe
  • Bulki kokosowe
  • Bulki kokosowe

Przepis podejrzany na stronie mojewypieki.

Więcej Przepisy na słodkie bułki

  • maślane bułeczki z czekoladą w białej formie w tle słoik z dżemem
    Maślane bułeczki z czekoladą
  • slimaczki cynamonowe z migdalami
    Ślimaczki cynamonowe z migdałami
  • drozdzowki z truskawkami i lukrem kokosowym
    Drożdżówki z truskawkami i lukrem kokosowym
  • drozdzowki ze sliwkami
    Drożdżówki ze śliwkami

Comments

No Comments

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu




Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Wiosna

  • kawałek puszystego ciasta tiramisu na białymn talerzu
    Tiramisu
  • biszkopt idealny na paterze
    Biszkopt idealny na tort
  • Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
    Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
  • ciasto drozdzowe z truskawkami
    Ciasto drożdżowe z truskawkami

Więcej przepisów na wiosnę→

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2024 Sprawdzona Kuchnia

Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Twój głos:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.