Sprawdzona Kuchnia

  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
×
  • kapsułki z olejem
    Dlaczego warto podawać tran dzieciom?
  • ciastka czekoladowe przełamane przez środek ukazujące wilgotne wnętrze
    Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem
  • kobieta podpierające boki na brzuchu zestaw warzyw i owoców probiotycznych
    Jak zadbać o mikroflorę jelitową?
  • lasagne w ceramicznym naczyniu ze smakowicie przyrumienionym wierzchem
    Lasagne
  • ugotowany makaron udon
    Makaron udon domowy
  • dieta pudełkowa w szklanym naczyniu
    Jak działa dostawa diety pudełkowej?
  • dżem z gruszek na podpieczonym rogaliku w tle słoiki z dżemem
    Dżem z gruszek
  • klopsy z tofu podane na patelni w pysznym sosie korma
    Klopsy z tofu w sosie
  • na fioletowym obrusie słoiczki z dżemem w otoczeniu kwiatów
    Dżem z jeżyn
  • ogórki w zalewie curry na białej miseczce
    Ogórki z curry
  • piękna czerwona galaretka w słoiczku na stole
    Galaretka z czerwonej porzeczki
  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami
Strona główna » Dodatki

Jajecznica z kurkami

Aktualizacja: 24 kwi, 2021 · Opublikowany: 31 lip, 2012 · przez Anna · 3 komentarze

Skocz do przepisu

Kurek jest mnóstwo w tym roku! Jeśli cenicie ich wyjątkowy smak, to najlepsza pora na kulinarne eksperymenty z kurkami w roli głównej. Można je wykorzystać do sosów, zup, tart, pizzy... i tak jak w dzisiejszej propozycji do jajecznicy. Nasza rodzina bardzo lubi jajecznicę ze świeżymi kurkami, cebulką i aromatyczną natką pietruszki. Polecam gorąco na niedzielne śniadanie.

Jajecznica z kurkami i natką pietruszki
Jajecznica z kurkami

📖 Przepis

Jajecznica z kurkami na białym talerzu
Print Pin
Bądź pierwszy!

Jajecznica z kurkami

Fantastyczna aromatyczna jajecznica
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Śniadania
Porcji 2
Przygotowanie 7 minuty minuty
Gotowanie 15 minuty minuty
Całkowity czas 22 minuty minuty
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 120 g oczyszczonych (umytych i pokrojonych kurek)
  • ½ średniej cebuli pokrojonej w kostkę
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oliwy
  • 5 średnich jajek
  • drobno pokrojona natka pietruszki
  • sól i pieprz (do smaku)
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić kurki i cebulę, smażyć przez około 8 minut Wbić jajka i na wolnym ogniu smażyć do chwili ścięcia się jajek.
  • Doprawić solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.
  • Smacznego!

📋 Notatki

Sekret dobrej jajecznicy to smażenie jej na wolnym ogniu!
Świeże grzyby kurki
Jajecznica z kurkami

Więcej Przepisy na dodatki

  • w białej miseczce dżem z czarnej porzeczki w tle słoiczki z dżemem i gałązka porzeczki
    Dżem z czarnej porzeczki
  • ogórki małosolne w miseczce na kwiecistym obrusie
    Ogórki małosolne
  • smażone kwiaty cukinii ułożone na patelni
    Smażone kwiaty cukinii
  • naan na maslance
    Naan na maślance

Komentarze

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. Gosia napisał

    03 sierpnia, 2012 at 12:52 pm

    Zjadłabym podwójną porcję, kupiłam w lidlu ładne kurki, więc jutro będzie okazja:)

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      03 sierpnia, 2012 at 1:04 pm

      Super! Będzie fantastyczne śniadanie 🙂 pozdrawiam i smacznego!

      Odpowiedz
  2. magda napisał

    31 lipca, 2012 at 7:19 pm

    jajecznice z kurkami uwielbiam! takie wakacyjne sniadanie albo kolacja dla mnie 🙂

    Odpowiedz

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Wiosna

  • kawałek puszystego ciasta tiramisu na białymn talerzu
    Tiramisu
  • biszkopt idealny na paterze
    Biszkopt idealny na tort
  • Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
    Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
  • ciasto drozdzowe z truskawkami
    Ciasto drożdżowe z truskawkami

Więcej przepisów na wiosnę→

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2024 Sprawdzona Kuchnia

Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Twój głos:




A rating is required
A name is required
An email is required