• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×

Strona główna » Dodatki » Bakłażanowa piramidka

Bakłażanowa piramidka

Aktualizacja: 25 sie, 2020 · Opublikowany: 18 lip, 2012 · przez Anna · Zostaw komentarz

Skocz do przepisu

Błyskawiczne jedzenie, grillowany bakłażan z feta i miętą. Podany z prostą przystawką ze świeżego łuskanego bobu. Danie dla wszystkich, którzy lubią dobre potrawy, ale nie lubią spędzać zbyt wiele czasu w kuchni. Bakłażanowa piramidka świetnie sprawdzi się na przyjęcie ogrodowo - grillowe. Serowy farsz można przygotować nieco wcześniej, a kiedy będzie już rozpalony grill wystarczy przygotować bakłażan przełożyć farszem i danie gotowe!

Bakłazanowa piramidka
Print Pin
Bądź pierwszy!

Bakłażanowa piramidka

Fantastyczny bakłażan z fetą.
Autor Anna
Kuchnia Grecka
Rodzaj Obiad
Porcji 2
Przygotowanie 15 minutes
Gotowanie 15 minutes
Całkowity czas 30 minutes
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 1 średni bakłażan
  • 10 listków świeżej mięty
  • pieprz (do smaku)
  • 100 g sera Feta
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • kilka łyżek oliwy

Składniki na sałatkę z bobu

  • 350 g ugotowanego i obranego bobu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól morska (do smaku)
  • garść siekanej mięty
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Bakłażan umyć i pokroić na plastry o grubości około 5 mm, posypać solą i odstawić na 10 minut, aby puściły goryczkę, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym.
  • Każdy plaster posmarować oliwą z dwóch stron, posypać pieprzem, natrzeć pokruszonym oregano, bakłażany grillować na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, grillu lub w piekarniku z opcją grill - do miękkości.
  • Ser rozkruszyć palcami na drobne kawałeczki, dodać pieprz i posiekaną miętę dokładnie wymieszać.
  • Na plasterek bakłażana nałożyć ser, przykryć następnym plastrem i znów ser. Przełożyć w ten sposób pięć plastrów. Ważne, aby bakłażan był bardzo ciepły w momencie przekładania go serem, ser pod wpływem ciepła delikatnie mięknie, a wszystko ładnie się skleja.
  • Wykonanie sałatki z bobu jest banalnie proste. Bób ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie szybko zahartować w zimnej wodzie najlepiej z dodatkiem lodu, odcedzić, obrać ze skórek. Następnie wszystkie składniki wymieszać, delikatnie skropić olejem słonecznikowym.
  • Smacznego!
Bakłażanowa piramidka podana z bobem
« Grzanki z jajkami po benedyktyńsku
Sos kurkowy »

Reader Interactions

Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu




Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Zima

  • Uszka z grzybami
  • Pączki
  • Pączki na piwie
  • Piernikowe ciasto do góry nogami

Więcej przepisów na zima →

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia

  • Podziel się →
Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}