Sprawdzona Kuchnia

  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
×
  • kapsułki z olejem
    Dlaczego warto podawać tran dzieciom?
  • ciastka czekoladowe przełamane przez środek ukazujące wilgotne wnętrze
    Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem
  • kobieta podpierające boki na brzuchu zestaw warzyw i owoców probiotycznych
    Jak zadbać o mikroflorę jelitową?
  • lasagne w ceramicznym naczyniu ze smakowicie przyrumienionym wierzchem
    Lasagne
  • ugotowany makaron udon
    Makaron udon domowy
  • dieta pudełkowa w szklanym naczyniu
    Jak działa dostawa diety pudełkowej?
  • dżem z gruszek na podpieczonym rogaliku w tle słoiki z dżemem
    Dżem z gruszek
  • klopsy z tofu podane na patelni w pysznym sosie korma
    Klopsy z tofu w sosie
  • na fioletowym obrusie słoiczki z dżemem w otoczeniu kwiatów
    Dżem z jeżyn
  • ogórki w zalewie curry na białej miseczce
    Ogórki z curry
  • piękna czerwona galaretka w słoiczku na stole
    Galaretka z czerwonej porzeczki
  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami
Strona główna » Kremy i batoniki

Batony musli

Aktualizacja: 24 kwi, 2021 · Opublikowany: 2 mar, 2013 · przez Anna · 5 komentarzy

Skocz do przepisu

Batony musli, pewnie mieliście okazje takie jeść, ale czy domowe? Gorąco polecam tym, którzy lubią granolę. Batony to nic innego, jak granola z kilkoma dodatkami, upieczona w formie cienkiego placka i pokrojona na kształt batonów. Jest to świetną alternatywą dla słodkich czekoladowych batoników, które poza tonami cukru nie mają  niczego co byłoby dobre i zdrowe.

Batony musli
Batony musli

Warto upiec je samodzielnie. Oczywiście są lepsze i zdrowsze, od tych, które znajdziecie na sklepowych półkach! Składniki dobierzecie takie, jakie najbardziej lubicie. Taką przekąskę z czystym sumieniem możemy włożyć dziecku do plecaka na drugie śniadanie. Świetnie sprawdzają się na wycieczkach w góry czy na długich spacerach. Baton doda nam energii po dużym wysiłku!

📖 Przepis

batony musli
Print Pin
5 z 1 głosu

Batony musli

Proste zdrowe domowe batony.
Autor Anna
Kuchnia Międzynarodowa
Rodzaj Przekąski
Porcji 18
Przygotowanie 10 minuty minuty
Gotowanie 18 minuty minuty
Całkowity czas 28 minuty minuty
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 490 g granoli przepis tutaj
  • 50 g mąki orkiszowej
  • 1 średnie jajko
  • 2 średnie dojrzałe miękkie banany
  • 3 łyżki soku z mandarynki lub pomarańczy
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Banany obieramy ze skórki i rozgniatamy na gładką papkę widelcem. Do bananów dodajemy jajko i sok z mandarynki, wszystko dokładnie mieszamy. Do dużej miski wsypać odmierzoną porcję granoli, mąkę i papkę bananowo - jajeczną, wszystko dokładnie wymieszać.
  • Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć mieszankę musli, rozłożyć masę dokładnie dociskając, grubość nie powinna przekraczać 2 cm.
  • Piekarnik nagrzać do temperatury 160 st C, piec przez 18 minut z opcją górnej i dolnej grzałki. Po upieczeniu wystudzić na kratce, a następnie pokroić na batony.
  • Batony zawinąć w pergamin, przechowywać w zamkniętym słoju.
  • Smacznego!
Batony musli
Batony musli

Więcej Przepisy na kremy batoniki i galaretki

  • mango lassi
    Mango lassi
  • budyn domowy
    Budyń domowy
  • Tiramisu truskwakowo-migdałowe
    Tiramisu truskawkowo-migdałowe
  • panna cotta pomaranczowa
    Panna cotta pomarańczowa

Komentarze

    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. Ola napisał

    02 marca, 2013 at 11:44 pm

    najlepsze. Do pracy i na uczelnię

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      02 marca, 2013 at 11:55 pm

      :))) cieszę się, że rownież lubisz zdrowe i dobre przekąski:) pozdrawiam Ania

      Odpowiedz
  2. Ania napisał

    02 marca, 2013 at 8:14 pm

    uwielbiam takie domowe batoniki:)
    Ps. Zapraszam do akcji "gotowanie za głosowanie" na moim blogu:)

    Odpowiedz
  3. Sylwia napisał

    02 marca, 2013 at 7:25 pm

    Uwielbiam takie batony i wlasnie sie szykuje do zrobienia podobnych:-) Bardzo fajny przepis, pozdrawiam

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      02 marca, 2013 at 8:17 pm

      Dziękuję:) batony polecam, samo zdrowie:))) Pozdrawiam Ania

      Odpowiedz

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Wiosna

  • kawałek puszystego ciasta tiramisu na białymn talerzu
    Tiramisu
  • biszkopt idealny na paterze
    Biszkopt idealny na tort
  • Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
    Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
  • ciasto drozdzowe z truskawkami
    Ciasto drożdżowe z truskawkami

Więcej przepisów na wiosnę→

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2024 Sprawdzona Kuchnia

Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Twój głos:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.