Sprawdzona Kuchnia

  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
×
  • kapsułki z olejem
    Dlaczego warto podawać tran dzieciom?
  • ciastka czekoladowe przełamane przez środek ukazujące wilgotne wnętrze
    Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem
  • kobieta podpierające boki na brzuchu zestaw warzyw i owoców probiotycznych
    Jak zadbać o mikroflorę jelitową?
  • lasagne w ceramicznym naczyniu ze smakowicie przyrumienionym wierzchem
    Lasagne
  • ugotowany makaron udon
    Makaron udon domowy
  • dieta pudełkowa w szklanym naczyniu
    Jak działa dostawa diety pudełkowej?
  • dżem z gruszek na podpieczonym rogaliku w tle słoiki z dżemem
    Dżem z gruszek
  • klopsy z tofu podane na patelni w pysznym sosie korma
    Klopsy z tofu w sosie
  • na fioletowym obrusie słoiczki z dżemem w otoczeniu kwiatów
    Dżem z jeżyn
  • ogórki w zalewie curry na białej miseczce
    Ogórki z curry
  • piękna czerwona galaretka w słoiczku na stole
    Galaretka z czerwonej porzeczki
  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami
Strona główna » Zupy i kremy

Błyskawiczna zupa z czerwonej soczewicy

Aktualizacja: 14 lip, 2020 · Opublikowany: 8 sie, 2013 · przez Anna · Zostaw komentarz

Skocz do przepisu

Błyskawiczna zupa z czerwonej soczewicy, wystarczy 20 minut i można rozkoszować się jej smakiem. Dzięki dodatkowi mleczka kokosowego zupa nabiera cudownego, bardzo delikatnego smaku. Czosnek, cebula, kminek, pomidory, to ideale połączenie z czerwoną soczewicą. Zupę koniecznie podajemy ze świeżą miętą, spróbujcie, bo jest rewelacyjna, idealna na lato. Kiedyś proponowałam już Wam zupę z czerwonej soczewicy, tamta jest kremowa, gęsta, rozgrzewająca odpowiednia na chłodniejsze dni. Zapraszam do spróbowania nowej wersji!

blyskawiczna zupa z czerwonej soczewicy
Błyskawiczna zupa z czerwonej soczewicy

📖 Przepis

blyskawiczna zupa z czerwonej soczewicy
Print Pin
5 z 1 głosu

Błyskawiczna zupa z czerwonej soczewicy

Pyszna i pożywna!
Autor Anna
Kuchnia Międzynarodowa
Rodzaj Obiad
Porcji 6
Przygotowanie 10 minuty minuty
Gotowanie 20 minuty minuty
Całkowity czas 30 minuty minuty
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 100 g ziaren czerwonej soczewicy
  • 1 ½ l wywaru warzywnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • 300 g pomidorów
  • 1 garść świeżej mięty
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)
  • 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne
  • 1,5 łyżeczki mielonego kminku
  • 1 szczypta mielonego imbiru
  • ½ puszki mleczka kokosowego
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Do garnka wlać wywar z warzyw, dodać soczewicę, gotować około 10 minut.
  • Na patelni rozgrzać odrobinę oleju kokosowego lub innego tłuszczu, dodać posiekaną w kostkę cebulę, smażyć do miękkości pod koniec dodać drobno posiekany czosnek, chwilę smażyć, a następnie dodać do zupy.
  • Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, następnie dodać je do garnka z gotującą się zupą, gotować jeszcze przez około 8 minut. Zupę doprawić przyprawami.
  • Na koniec dodać mleczko kokosowe, zagotować. Nalać zupę na talerze, posypać drobno posiekaną miętą
  • Smacznego!
blyskawiczna zupa z czerwonej soczewicy
Błyskawiczna zupa z czerwonej soczewicy

Więcej Przepisy na zupy i kremy

  • krem z kurek w żółtym talerzy obok placki ziemniaczane
    Krem z kurek
  • zupa grzybowa z makaronem
    Zupa grzybowa z makaronem
  • ramen zupa japonska
    Ramen zupa japońska
  • zupa tajska z groszkiem
    Zupa tajska z groszkiem

Comments

No Comments

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu




Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Wiosna

  • kawałek puszystego ciasta tiramisu na białymn talerzu
    Tiramisu
  • biszkopt idealny na paterze
    Biszkopt idealny na tort
  • Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
    Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
  • ciasto drozdzowe z truskawkami
    Ciasto drożdżowe z truskawkami

Więcej przepisów na wiosnę→

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2024 Sprawdzona Kuchnia

Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Twój głos:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.