• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×

Strona główna » Zupy i kremy » Błyskawiczna zupa z czerwonej soczewicy

Błyskawiczna zupa z czerwonej soczewicy

Aktualizacja: 14 lip, 2020 · Opublikowany: 8 sie, 2013 · przez Anna · Zostaw komentarz

Skocz do przepisu

Błyskawiczna zupa z czerwonej soczewicy, wystarczy 20 minut i można rozkoszować się jej smakiem. Dzięki dodatkowi mleczka kokosowego zupa nabiera cudownego, bardzo delikatnego smaku. Czosnek, cebula, kminek, pomidory, to ideale połączenie z czerwoną soczewicą. Zupę koniecznie podajemy ze świeżą miętą, spróbujcie, bo jest rewelacyjna, idealna na lato. Kiedyś proponowałam już Wam zupę z czerwonej soczewicy, tamta jest kremowa, gęsta, rozgrzewająca odpowiednia na chłodniejsze dni. Zapraszam do spróbowania nowej wersji!

blyskawiczna zupa z czerwonej soczewicy
Błyskawiczna zupa z czerwonej soczewicy
blyskawiczna zupa z czerwonej soczewicy
Print Pin
5 z 1 głosu

Błyskawiczna zupa z czerwonej soczewicy

Pyszna i pożywna!
Autor Anna
Kuchnia Międzynarodowa
Rodzaj Obiad
Porcji 6
Przygotowanie 10 minutes
Gotowanie 20 minutes
Całkowity czas 30 minutes
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 100 g ziaren czerwonej soczewicy
  • 1 ½ l wywaru warzywnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • 300 g pomidorów
  • 1 garść świeżej mięty
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)
  • 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne
  • 1,5 łyżeczki mielonego kminku
  • 1 szczypta mielonego imbiru
  • ½ puszki mleczka kokosowego
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Do garnka wlać wywar z warzyw, dodać soczewicę, gotować około 10 minut.
  • Na patelni rozgrzać odrobinę oleju kokosowego lub innego tłuszczu, dodać posiekaną w kostkę cebulę, smażyć do miękkości pod koniec dodać drobno posiekany czosnek, chwilę smażyć, a następnie dodać do zupy.
  • Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, następnie dodać je do garnka z gotującą się zupą, gotować jeszcze przez około 8 minut. Zupę doprawić przyprawami.
  • Na koniec dodać mleczko kokosowe, zagotować. Nalać zupę na talerze, posypać drobno posiekaną miętą
  • Smacznego!
blyskawiczna zupa z czerwonej soczewicy
Błyskawiczna zupa z czerwonej soczewicy
« Kawa frappe
Sałatka z melonem i kozim serem »

Reader Interactions

Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu




Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Zima

  • Uszka z grzybami
  • Pączki
  • Pączki na piwie
  • Piernikowe ciasto do góry nogami

Więcej przepisów na zima →

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia

  • Podziel się →
Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}