Sprawdzona Kuchnia

  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
×
  • kapsułki z olejem
    Dlaczego warto podawać tran dzieciom?
  • ciastka czekoladowe przełamane przez środek ukazujące wilgotne wnętrze
    Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem
  • kobieta podpierające boki na brzuchu zestaw warzyw i owoców probiotycznych
    Jak zadbać o mikroflorę jelitową?
  • lasagne w ceramicznym naczyniu ze smakowicie przyrumienionym wierzchem
    Lasagne
  • ugotowany makaron udon
    Makaron udon domowy
  • dieta pudełkowa w szklanym naczyniu
    Jak działa dostawa diety pudełkowej?
  • dżem z gruszek na podpieczonym rogaliku w tle słoiki z dżemem
    Dżem z gruszek
  • klopsy z tofu podane na patelni w pysznym sosie korma
    Klopsy z tofu w sosie
  • na fioletowym obrusie słoiczki z dżemem w otoczeniu kwiatów
    Dżem z jeżyn
  • ogórki w zalewie curry na białej miseczce
    Ogórki z curry
  • piękna czerwona galaretka w słoiczku na stole
    Galaretka z czerwonej porzeczki
  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami
Strona główna » Dodatki

Chipsy z bakłażana

Aktualizacja: 15 kwi, 2021 · Opublikowany: 12 lis, 2012 · przez Anna · 5 komentarzy

Skocz do przepisu

Chipsy z bakłażana, przepis pochodzi prosto z Hiszpanii. Chipsy podaje się do głównego dania lub po prostu jako przekąskę. Chrupiące, wyjątkowo dobre, moje dzieci po spróbowaniu chipsów powiedziały "to bakłażan jest taki dobry"? Przygotowując chipsy, należy pamiętać, aby pokroić go, jak najcieniej się da, wtedy chipsy będą najlepsze! To świetna odmiana po chipsach ziemniaczanych. Gorąco polecam!

Chipsy z bakłażana rumiane duże i mega chrupiące
Chipsy z bakłażana
Przejdź do:
  • 🥘 Składniki
  • 🔪 Instrukcje
  • 📖 Przepis
  • 💬 Komentarze

🥘 Składniki

  • 1 duży bakłażan
  • mąka do obtoczenia
  • olej do smażenia
  • sól

🔪 Instrukcje

  • Bakłażan po umyciu i osuszeniu należy pociąć na bardzo cienkie plastry. Wszystkie plastry posolić, odstawić na około godzinę.
  • Następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Rozgrzać olej, oleju powinno być na patelni około 2 cm. Każdy plaster bakłażana obtoczyć w mące, smażyć na złoty kolor z dwóch stron.
  • Usmażone bakłażany układać na ręczniku papierowym aby ociekły z tłuszczu.

📖 Przepis

Print Pin
Bądź pierwszy!

Chipsy z bakłażana

Fantastyczne chipsy, chrupiące i bardzo smaczne.
Autor Anna
Kuchnia Hiszpańska
Rodzaj Dodatki
Porcji 5
Przygotowanie 1 godzina godzina 10 minuty minuty
Gotowanie 20 minuty minuty
Całkowity czas 1 godzina godzina 20 minuty minuty
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 1 duży bakłażan
  • mąka do obtoczenia
  • olej do smażenia
  • sól
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Bakłażan po umyciu i osuszeniu należy pociąć na bardzo cienkie plastry. Wszystkie plastry posolić, odstawić na około godzinę.
  • Następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Rozgrzać olej, oleju powinno być na patelni około 2 cm. Każdy plaster bakłażana obtoczyć w mące, smażyć na złoty kolor z dwóch stron.
  • Usmażone bakłażany układać na ręczniku papierowym aby ociekły z tłuszczu.
Chipsy z bakłażana duże rumiane plastry
Chipsy z bakłażana

Więcej Przepisy na dodatki

  • w białej miseczce dżem z czarnej porzeczki w tle słoiczki z dżemem i gałązka porzeczki
    Dżem z czarnej porzeczki
  • ogórki małosolne w miseczce na kwiecistym obrusie
    Ogórki małosolne
  • smażone kwiaty cukinii ułożone na patelni
    Smażone kwiaty cukinii
  • naan na maslance
    Naan na maślance

Komentarze

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. Kasia napisał

    21 czerwca, 2022 at 11:47 pm

    Pycha! Uwielbiam! Jako dip świetnie do chipsów z bakłażana sprawdza się miód. Niebo w gębie ! 😁👌🏼

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      22 czerwca, 2022 at 10:40 am

      Wspaniale, dziękuję za podpowiedz, wypróbuję brzmi bardzo smacznie 🙂

      Odpowiedz
  2. Wegan Nerd napisał

    14 listopada, 2012 at 9:34 pm

    o dzizas ! Ale to musi być pyszne!

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      14 listopada, 2012 at 10:22 pm

      Banalnie proste i naprawdę pyszne:)!

      Odpowiedz
  3. Inspirowane smakiem napisał

    12 listopada, 2012 at 7:47 am

    Fajny pomysł. 🙂 I zdrowy!

    Odpowiedz

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Wiosna

  • kawałek puszystego ciasta tiramisu na białymn talerzu
    Tiramisu
  • biszkopt idealny na paterze
    Biszkopt idealny na tort
  • Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
    Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
  • ciasto drozdzowe z truskawkami
    Ciasto drożdżowe z truskawkami

Więcej przepisów na wiosnę→

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2024 Sprawdzona Kuchnia

Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Twój głos:




A rating is required
A name is required
An email is required