• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Sprawdzona Kuchnia logo

  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
go to homepage
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
    • Pieczywo
    • Ciasta
  • Newsletter
  • O mnie
×

Strona główna » Dodatki » Chipsy z bakłażana

Chipsy z bakłażana

Aktualizacja: 29 Lip, 2020 · Opublikowany: 12 Lis, 2012 · przez Anna

Tekst przeczytasz w < 1 min

Chipsy z bakłażana, przepis pochodzi prosto z Hiszpanii. Chipsy podaje się do głównego dania lub po prostu jako przekąskę. Chrupiące, wyjątkowo dobre, moje dzieci po spróbowaniu chipsów powiedziały "to bakłażan jest taki dobry"? Przygotowując chipsy, należy pamiętać, aby pokroić go, jak najcieniej się da, wtedy chipsy będą najlepsze! To świetna odmiana po chipsach ziemniaczanych. Polecam!

Chipsy z bakłażana rumiane duże i mega chrupiące
Chipsy z bakłażana
Print Pin
0 from 0 votes

Chipsy z bakłażana

Fantastyczne chipsy, chrupiące i bardzo smaczne.
Autor Anna
Rodzaj Dodatki
Przygotowanie 1 hour
Gotowanie 20 minutes
Całkowity czas 1 hour 20 minutes
Porcje 5
Autor Anna

🥘 Składniki

  • 1 duży bakłażan
  • mąka do obtoczenia
  • olej do smażenia
  • sól

🔪 Instrukcje

  • Bakłażan po umyciu i osuszeniu należy pociąć na bardzo cienkie plastry. Wszystkie plastry posolić, odstawić na około godzinę.
  • Następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Rozgrzać olej, oleju powinno być na patelni około 2 cm. Każdy plaster bakłażana obtoczyć w mące, smażyć na złoty kolor z dwóch stron.
  • Usmażone bakłażany układać na ręczniku papierowym aby ociekły z tłuszczu.
  • Smacznego!
Chipsy z bakłażana duże rumiane plastry
Chipsy z bakłażana
Poprzedni wpis « Rogale marcińskie
Kolejny wpis Ciastka z wodą pomarańczową i migdałami »

Reader Interactions

Komentarze

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Ocena przepisu




  1. Wegan Nerd napisał

    14 listopada, 2012 at 9:34 pm

    o dzizas ! Ale to musi być pyszne!

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      14 listopada, 2012 at 10:22 pm

      Banalnie proste i naprawdę pyszne:)!

      Odpowiedz
  2. Inspirowane smakiem napisał

    12 listopada, 2012 at 7:47 am

    Fajny pomysł. 🙂 I zdrowy!

    Odpowiedz

Pierwszy Sidebar

Anna Małek blog Sprawdzona Kuchnia sprawdzonakuchnia.pl

Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.

Więcej o mnie →

Wielkanocne przepisy

  • Babka drożdżowa z marcepanem i czekoladą
  • Sernik pomarańczowy na spodzie z figami
  • Orzechowe ciasto ucierane z malinami
  • Pasztet z królika

Footer

Informacje

  • O mnie
  • Polityka cookie

Newsletter

  • Zapisz się na aktualności i powiadomienia

Kontakt

  • Kontakt
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012-2020 Sprawdzona Kuchnia