• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×
Strona główna » Dodatki » Chipsy z bakłażana

Chipsy z bakłażana

Aktualizacja: 15 kwi, 2021 · Opublikowany: 12 lis, 2012 · przez Anna · 5 komentarzy

Skocz do przepisu

Chipsy z bakłażana, przepis pochodzi prosto z Hiszpanii. Chipsy podaje się do głównego dania lub po prostu jako przekąskę. Chrupiące, wyjątkowo dobre, moje dzieci po spróbowaniu chipsów powiedziały "to bakłażan jest taki dobry"? Przygotowując chipsy, należy pamiętać, aby pokroić go, jak najcieniej się da, wtedy chipsy będą najlepsze! To świetna odmiana po chipsach ziemniaczanych. Gorąco polecam!

Chipsy z bakłażana rumiane duże i mega chrupiące
Chipsy z bakłażana
Przejdź do:
  • 🥘 Składniki
  • 🔪 Instrukcje
  • 📖 Przepis
  • 💬 Komentarze

🥘 Składniki

  • 1 duży bakłażan
  • mąka do obtoczenia
  • olej do smażenia
  • sól

🔪 Instrukcje

  • Bakłażan po umyciu i osuszeniu należy pociąć na bardzo cienkie plastry. Wszystkie plastry posolić, odstawić na około godzinę.
  • Następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Rozgrzać olej, oleju powinno być na patelni około 2 cm. Każdy plaster bakłażana obtoczyć w mące, smażyć na złoty kolor z dwóch stron.
  • Usmażone bakłażany układać na ręczniku papierowym aby ociekły z tłuszczu.

📖 Przepis

Print Pin
Bądź pierwszy!

Chipsy z bakłażana

Fantastyczne chipsy, chrupiące i bardzo smaczne.
Autor Anna
Kuchnia Hiszpańska
Rodzaj Dodatki
Porcji 5
Przygotowanie 1 hour hour 10 minutes minutes
Gotowanie 20 minutes minutes
Całkowity czas 1 hour hour 20 minutes minutes
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 1 duży bakłażan
  • mąka do obtoczenia
  • olej do smażenia
  • sól
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Bakłażan po umyciu i osuszeniu należy pociąć na bardzo cienkie plastry. Wszystkie plastry posolić, odstawić na około godzinę.
  • Następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Rozgrzać olej, oleju powinno być na patelni około 2 cm. Każdy plaster bakłażana obtoczyć w mące, smażyć na złoty kolor z dwóch stron.
  • Usmażone bakłażany układać na ręczniku papierowym aby ociekły z tłuszczu.
Chipsy z bakłażana duże rumiane plastry
Chipsy z bakłażana
« Rogale marcińskie
Ciastka z wodą pomarańczową i migdałami »

Reader Interactions

Komentarze

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. Kasia napisał

    21 czerwca, 2022 at 11:47 pm

    Pycha! Uwielbiam! Jako dip świetnie do chipsów z bakłażana sprawdza się miód. Niebo w gębie ! 😁👌🏼

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      22 czerwca, 2022 at 10:40 am

      Wspaniale, dziękuję za podpowiedz, wypróbuję brzmi bardzo smacznie 🙂

      Odpowiedz
  2. Wegan Nerd napisał

    14 listopada, 2012 at 9:34 pm

    o dzizas ! Ale to musi być pyszne!

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      14 listopada, 2012 at 10:22 pm

      Banalnie proste i naprawdę pyszne:)!

      Odpowiedz
  3. Inspirowane smakiem napisał

    12 listopada, 2012 at 7:47 am

    Fajny pomysł. 🙂 I zdrowy!

    Odpowiedz

Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Zima

  • uszka z grzybami
    Uszka z grzybami
  • paczki
    Pączki
  • Pączki na piwie
  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami

Więcej przepisów na zima→

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia

Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}