• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Sprawdzona Kuchnia logo

  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
go to homepage
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
    • Pieczywo
    • Ciasta
  • Newsletter
  • O mnie
×

Strona główna » Ciastka i ciasteczka » Ciasteczka Duckanoo

Ciasteczka Duckanoo

Aktualizacja: 22 Sie, 2020 · Opublikowany: 13 Sie, 2012 · przez Anna

Tekst przeczytasz w 2 min

Ciastka Duckanoo to przysmak z Karaibów, podaje się je ze słodką śmietanką lub lodami. Bardzo podobne do naszych kokosanek. Doskonale wyczuwalny smak kokosa połączony z aromatem cynamonu i gałki muszkatołowej, rodzynek i wanilii świetnie się komponuje w jedną całość. Ciasteczka polecam nie tylko z lodami, ale i do filiżanki kawy, mleka czy herbaty.

Print Pin
0 from 0 votes

Ciasteczka Duckanoo

Autor Anna
Kuchnia Karaibska
Rodzaj Ciastka
Przygotowanie 20 minutes
Gotowanie 15 minutes
Porcje 18
Autor Anna

🥘 Składniki

  • 100 g kaszki na polentę kukurydziana
  • 145 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 g wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 250 ml mleka
  • 55 g rodzynek
  • 50 g cukru trzcinowego
  • ½ łyżeczki startej gałki muszkatołowej
  • ½ łyżeczki mielonego cynamonu
  • 2 łyżki wody
  • 20 g masła

🔪 Instrukcje

  • W misce połączyć mąkę, kaszkę kukurydzianą i wiórki kokosowe. Wmieszać mleko z esencją waniliową i dodać do mieszanki mącznej. Wsypać rodzynki, cukier, gałkę, cynamon, roztopione masło i wodę. Dokładnie wymieszać.
  • Łyżką do nakładania lodów nabierać porcję i układać na blaszce do pieczenia wyłożona papierem do pieczenia. Powinny być wielkości piłeczki golfowej. Z podanej porcji wyjdzie 18 sztuk.
  • Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C. Piec przez 30 minut.
  • Smacznego!

Można przechowywać wystudzone ciastka w szczelnie zamkniętym słoju.

Poprzedni wpis « Krewetki w cieście piwnym
Kolejny wpis Pizza na tortilli »

Reader Interactions

Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Ocena przepisu




Pierwszy Sidebar

Anna Małek blog Sprawdzona Kuchnia sprawdzonakuchnia.pl

Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.

Więcej o mnie →

Wielkanocne przepisy

  • Babka drożdżowa z marcepanem i czekoladą
  • Sernik pomarańczowy na spodzie z figami
  • Orzechowe ciasto ucierane z malinami
  • Pasztet z królika

Footer

Informacje

  • O mnie
  • Polityka cookie

Newsletter

  • Zapisz się na aktualności i powiadomienia

Kontakt

  • Kontakt
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012-2020 Sprawdzona Kuchnia