• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×

Strona główna » Ciastka i ciasteczka » Ciasteczka Duckanoo

Ciasteczka Duckanoo

Aktualizacja: 22 sie, 2020 · Opublikowany: 13 sie, 2012 · przez Anna · Zostaw komentarz

Skocz do przepisu

Ciastka Duckanoo to przysmak z Karaibów, podaje się je ze słodką śmietanką lub lodami. Bardzo podobne do naszych kokosanek. Doskonale wyczuwalny smak kokosa połączony z aromatem cynamonu i gałki muszkatołowej, rodzynek i wanilii świetnie się komponuje w jedną całość. Ciasteczka polecam nie tylko z lodami, ale i do filiżanki kawy, mleka czy herbaty.

Print Pin
Bądź pierwszy!

Ciasteczka Duckanoo

Autor Anna
Kuchnia Karaibska
Rodzaj Ciastka
Porcji 18
Przygotowanie 20 minutes
Gotowanie 15 minutes
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 100 g kaszki na polentę (kukurydziana)
  • 145 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 g wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 250 ml mleka
  • 55 g rodzynek
  • 50 g cukru trzcinowego
  • ½ łyżeczki startej gałki muszkatołowej
  • ½ łyżeczki mielonego cynamonu
  • 2 łyżki wody
  • 20 g masła
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • W misce połączyć mąkę, kaszkę kukurydzianą i wiórki kokosowe. Wmieszać mleko z esencją waniliową i dodać do mieszanki mącznej. Wsypać rodzynki, cukier, gałkę, cynamon, roztopione masło i wodę. Dokładnie wymieszać.
  • Łyżką do nakładania lodów nabierać porcję i układać na blaszce do pieczenia wyłożona papierem do pieczenia. Powinny być wielkości piłeczki golfowej. Z podanej porcji wyjdzie 18 sztuk.
  • Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C. Piec przez 30 minut.
  • Smacznego!

Można przechowywać wystudzone ciastka w szczelnie zamkniętym słoju.

« Krewetki w cieście piwnym
Pizza na tortilli »

Reader Interactions

Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu




Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Zima

  • Uszka z grzybami
  • Pączki
  • Pączki na piwie
  • Piernikowe ciasto do góry nogami

Więcej przepisów na zima →

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia

  • Podziel się →
Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}