Sprawdzona Kuchnia

  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
×
  • kapsułki z olejem
    Dlaczego warto podawać tran dzieciom?
  • ciastka czekoladowe przełamane przez środek ukazujące wilgotne wnętrze
    Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem
  • kobieta podpierające boki na brzuchu zestaw warzyw i owoców probiotycznych
    Jak zadbać o mikroflorę jelitową?
  • lasagne w ceramicznym naczyniu ze smakowicie przyrumienionym wierzchem
    Lasagne
  • ugotowany makaron udon
    Makaron udon domowy
  • dieta pudełkowa w szklanym naczyniu
    Jak działa dostawa diety pudełkowej?
  • dżem z gruszek na podpieczonym rogaliku w tle słoiki z dżemem
    Dżem z gruszek
  • klopsy z tofu podane na patelni w pysznym sosie korma
    Klopsy z tofu w sosie
  • na fioletowym obrusie słoiczki z dżemem w otoczeniu kwiatów
    Dżem z jeżyn
  • ogórki w zalewie curry na białej miseczce
    Ogórki z curry
  • piękna czerwona galaretka w słoiczku na stole
    Galaretka z czerwonej porzeczki
  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami
Strona główna » Ciastka i ciasteczka

Ciastka z jagodami goji

Aktualizacja: 29 lip, 2020 · Opublikowany: 18 lis, 2012 · przez Anna · 6 komentarzy

Skocz do przepisu

Kruche ciasteczka delikatnie miękkie w środku, chrupiące na zewnątrz. Ciastka są bardzo smaczne, ale przede wszystkim są zdrowe! Oczywiście można powiedzieć, że nie do końca, ponieważ mają w swoim składzie cukier. Cukier można zastąpić jego zdrowszym zamiennikiem, czyli miodem lub erytrolem. Jagoda goji to jeden z tych owoców naszej ziemi, który uznany jest za najbardziej wartościowy. Zawiera 18 aminokwasów, witaminy z grupy B i witaminę C. Żelazo, wapń, cynk, selen, nienasycone kwasy tłuszczowe, flawonoidy i wiele innych drogocennych składników. O jagodzie goji można pisać wiele...samo zdrowie, warto wprowadzić je do codziennego jadłospisu. Dziś w ciastkach, a jutro? Jestem przekonana, że znajdziecie dla nich miejsce w swojej kuchni.

📖 Przepis

Ciastka z jagodami goji w torebce
Print Pin
5 z 1 głosu

Ciastka z jagodami goji

Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Ciastka
Porcji 28
Przygotowanie 30 minuty minuty
Gotowanie 15 minuty minuty
Całkowity czas 45 minuty minuty
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 310 g mąki pszennej
  • 50 g jagód goji (suszonych)
  • 120 g masła
  • 1 średnie jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 120 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • ½ szklanki płatków owsianych
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Jagody umieścić w miseczce i zalać gorącą wodą, zostawić na około 20 minut. Jagody odcedzić. Wszystkie składniki na ciasto, wraz z jagodami wsypać do miski i zagnieść lekko klejące ciasto.
  • Piekarni rozgrzać do temperatury 180 st C.
  • Łyżką do lodów odmierzyć równe porcje uformować kulkę, a następnie rozpłaszczyć ją formując okrągły kształt o grubości około 4 mm. Na blachę do pieczeni wyłożoną papierem układać uformowane ciasteczka.
  • Piec 15 minut. Po upieczeniu ostudzić na kratce.
  • Smacznego!
Ciastka z jagodami goji, piękne wypieczone ciasteczka z widocznymi jagodami
Ciastka z jagodami goji

Więcej Przepisy na ciastka i ciasteczka

  • Ciasteczka Linzer
  • kruche rogaliki
    Kruche rogaliki
  • ciastka z biala czekolada
    Ciastka z białą czekoladą
  • maslane ciasteczka matcha
    Maślane ciasteczka Matcha

Komentarze

    5 from 1 vote

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. Magda napisał

    13 lutego, 2021 at 11:22 am

    5 gwiazdek
    Mąż kupił suszone jagody goji, bo słyszał, że zdrowe. Zjadł kilka i stwierdził, że "w tej formie" nie da się ich zjeść. Pani przepis był pierwszy, na który wpadłam i od razu sukces. Ciasteczka PYCHA! POLECAM!

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      16 lutego, 2021 at 1:07 pm

      Dziękuje i bardzo się cieszę, że ciasteczka smakują 🙂 Jagody sprawdzają się również jako dodatek do owsianki (dodane pod koniec gotowania), lub do chleba, czy bułek 🙂 Pozdrawiam.

      Odpowiedz
  2. megi napisał

    07 marca, 2013 at 5:21 pm

    Bardzo fajny przepis - prosty i szybki, a ciastka pyszne. Dzieciaki zajadają ze smakiem. Polecam i dziękuję

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      07 marca, 2013 at 5:42 pm

      Dziękuję i cieszę się, że smakują:)) u mnie też dzieci wymiotły wszystkie błyskawicznie! a jagody goji to największa bomba witamin, minerałów, antyoksydantów i wiele, wiele innych drogocennych bardzo ważnych dla nas składników! więc jeśli dzieciom smakują przemycone w ciastkach to super, niech jedzą, a będą zdrowsze 🙂 Pozdrawiam Ania

      Odpowiedz
      • megi napisał

        08 marca, 2013 at 11:43 am

        Cieszę się,że trafiłam na Pani stronę. Na Dzień Męższyzny mam zamiar Mężowi upiec czekoladowe ciastka z chilli, no i szykuję się na pszenne bułeczki na jogurcie. Korzystam, póki jestem na urlopie wychowawczym i rządzę w kuchni. Na pewno będę tu zaglądać. Jakby co służę swoimi przepisami (nie mam swojej strony, dużo jednak gotuję i piekę (m.in. na sprawdzonych i niezawodnych babcinych przepisach). Pozdrawiam - Magda

        Odpowiedz
        • Anna napisał

          08 marca, 2013 at 12:13 pm

          Bardzo dziękuję, to super budujące:) Jeśli ciasteczka będą dla męża, proszę dodaj większą szczyptę chilli, z pewnością mu posmakują:)) W sprawie przepisów, właśnie jestem ( jak zwykle przed Świętami ) w trakcie testowania mazurków, sosów i innych pyszności na Świąteczny stół. Może podeślesz jakiś super przepis ( na maila ) ja go przygotuje, sfotografuję i zamieszczę na stronie aby inni również spróbowali :)? Czekam z niecierpliwością na propozycję, pozdrawiam Ania

          Odpowiedz

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Wiosna

  • kawałek puszystego ciasta tiramisu na białymn talerzu
    Tiramisu
  • biszkopt idealny na paterze
    Biszkopt idealny na tort
  • Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
    Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
  • ciasto drozdzowe z truskawkami
    Ciasto drożdżowe z truskawkami

Więcej przepisów na wiosnę→

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2024 Sprawdzona Kuchnia

Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Twój głos:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.