• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×

Strona główna » Ciastka i ciasteczka » Ciastka z jagodami goji

Ciastka z jagodami goji

Aktualizacja: 29 lip, 2020 · Opublikowany: 18 lis, 2012 · przez Anna · 6 komentarzy

Skocz do przepisu

Kruche ciasteczka delikatnie miękkie w środku, chrupiące na zewnątrz. Ciastka są bardzo smaczne, ale przede wszystkim są zdrowe! Oczywiście można powiedzieć, że nie do końca, ponieważ mają w swoim składzie cukier. Cukier można zastąpić jego zdrowszym zamiennikiem, czyli miodem lub erytrolem. Jagoda goji to jeden z tych owoców naszej ziemi, który uznany jest za najbardziej wartościowy. Zawiera 18 aminokwasów, witaminy z grupy B i witaminę C. Żelazo, wapń, cynk, selen, nienasycone kwasy tłuszczowe, flawonoidy i wiele innych drogocennych składników. O jagodzie goji można pisać wiele...samo zdrowie, warto wprowadzić je do codziennego jadłospisu. Dziś w ciastkach, a jutro? Jestem przekonana, że znajdziecie dla nich miejsce w swojej kuchni.

Ciastka z jagodami goji w torebce
Print Pin
5 z 1 głosu

Ciastka z jagodami goji

Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Ciastka
Porcji 28
Przygotowanie 30 minutes
Gotowanie 15 minutes
Całkowity czas 45 minutes
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 310 g mąki pszennej
  • 50 g jagód goji (suszonych)
  • 120 g masła
  • 1 średnie jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 120 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • ½ szklanki płatków owsianych
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Jagody umieścić w miseczce i zalać gorącą wodą, zostawić na około 20 minut. Jagody odcedzić. Wszystkie składniki na ciasto, wraz z jagodami wsypać do miski i zagnieść lekko klejące ciasto.
  • Piekarni rozgrzać do temperatury 180 st C.
  • Łyżką do lodów odmierzyć równe porcje uformować kulkę, a następnie rozpłaszczyć ją formując okrągły kształt o grubości około 4 mm. Na blachę do pieczeni wyłożoną papierem układać uformowane ciasteczka.
  • Piec 15 minut. Po upieczeniu ostudzić na kratce.
  • Smacznego!
Ciastka z jagodami goji, piękne wypieczone ciasteczka z widocznymi jagodami
Ciastka z jagodami goji
« Bliny z mąki gryczanej
Chleb pszenno żytni Rike Mezker »

Reader Interactions

Komentarze

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. Magda napisał

    13 lutego, 2021 at 11:22 am

    5 stars
    Mąż kupił suszone jagody goji, bo słyszał, że zdrowe. Zjadł kilka i stwierdził, że "w tej formie" nie da się ich zjeść. Pani przepis był pierwszy, na który wpadłam i od razu sukces. Ciasteczka PYCHA! POLECAM!

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      16 lutego, 2021 at 1:07 pm

      Dziękuje i bardzo się cieszę, że ciasteczka smakują 🙂 Jagody sprawdzają się również jako dodatek do owsianki (dodane pod koniec gotowania), lub do chleba, czy bułek 🙂 Pozdrawiam.

      Odpowiedz
  2. megi napisał

    07 marca, 2013 at 5:21 pm

    Bardzo fajny przepis - prosty i szybki, a ciastka pyszne. Dzieciaki zajadają ze smakiem. Polecam i dziękuję

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      07 marca, 2013 at 5:42 pm

      Dziękuję i cieszę się, że smakują:)) u mnie też dzieci wymiotły wszystkie błyskawicznie! a jagody goji to największa bomba witamin, minerałów, antyoksydantów i wiele, wiele innych drogocennych bardzo ważnych dla nas składników! więc jeśli dzieciom smakują przemycone w ciastkach to super, niech jedzą, a będą zdrowsze 🙂 Pozdrawiam Ania

      Odpowiedz
      • megi napisał

        08 marca, 2013 at 11:43 am

        Cieszę się,że trafiłam na Pani stronę. Na Dzień Męższyzny mam zamiar Mężowi upiec czekoladowe ciastka z chilli, no i szykuję się na pszenne bułeczki na jogurcie. Korzystam, póki jestem na urlopie wychowawczym i rządzę w kuchni. Na pewno będę tu zaglądać. Jakby co służę swoimi przepisami (nie mam swojej strony, dużo jednak gotuję i piekę (m.in. na sprawdzonych i niezawodnych babcinych przepisach). Pozdrawiam - Magda

        Odpowiedz
        • Anna napisał

          08 marca, 2013 at 12:13 pm

          Bardzo dziękuję, to super budujące:) Jeśli ciasteczka będą dla męża, proszę dodaj większą szczyptę chilli, z pewnością mu posmakują:)) W sprawie przepisów, właśnie jestem ( jak zwykle przed Świętami ) w trakcie testowania mazurków, sosów i innych pyszności na Świąteczny stół. Może podeślesz jakiś super przepis ( na maila ) ja go przygotuje, sfotografuję i zamieszczę na stronie aby inni również spróbowali :)? Czekam z niecierpliwością na propozycję, pozdrawiam Ania

          Odpowiedz

Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Zima

  • Uszka z grzybami
  • Pączki
  • Pączki na piwie
  • Piernikowe ciasto do góry nogami

Więcej przepisów na zima →

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia

  • Podziel się →
Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}