• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×

Strona główna » Ciastka i ciasteczka » Ciastka z rodzynkami

Ciastka z rodzynkami

Aktualizacja: 7 lip, 2020 · Opublikowany: 31 sty, 2014 · przez Anna · Zostaw komentarz

Skocz do przepisu

Bardzo smaczne ciastka z rodzynkami, miękkim środkiem i dość twardą, chrupiącą otoczką. Ciastka przygotowane są z mieszanki płatków owsianych, wiórków kokosowych i sporej ilości słodkich rodzynek. Przygotowanie ich zajmie Wam dosłownie kilka minut, osobiście uwielbiam takie błyskawiczne przepisy. Ciastka można określić jako kokosanki z rodzynkami. Przepis można dowolnie i szybko zmodyfikować zamiast rodzynek dodać żurawinę, suszoną wiśnię czy orzechy. Ciastka po upieczeniu i delikatnym wystudzeniu można polać ciemną czekoladą będą jeszcze lepsze. Życzę miłej zabawy przy pieczeniu!

ciastka z rodzynkami na talerzu ze szklanką mleka
Ciastka z rodzynkami
ciastka z rodzynkami
Print Pin
5 z 1 głosu

Ciastka z rodzynkami

Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Desery
Porcji 16
Przygotowanie 15 minutes
Gotowanie 10 minutes
Całkowity czas 25 minutes
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 120 g mąki pszennej
  • 60 g płatków owsianych
  • 40 g wiórków kokosowych
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 g miękkiego masła
  • 75 g rodzynek
  • 25 g golden syrop
  • 65 g gęstego jogurtu naturalnego
  • 110 g cukru
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 st C, opcja górnej i dolnej grzałki. Do miski wsypać wszystkie składniki, wymieszać do połączenia się wszystkich składników.
  • Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
  • Z ciasta formować kulki wielkości piłki golfowej, układać na papierze, każdą kulkę spłaszczyć. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec przez 10 - 12 minut. Po upieczeniu ciastka wyjąć na kratkę i wystudzić.
  • Smacznego!

📋 Notatki

Ciastka należy przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku w przeciwnym razie zrobią się bardzo twarde!!!
ciastka z rodzynkami
« Placuszki z jagodami
Pesto z rukoli »

Reader Interactions

Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu




Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Zima

  • Uszka z grzybami
  • Pączki
  • Pączki na piwie
  • Piernikowe ciasto do góry nogami

Więcej przepisów na zima →

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia

  • Podziel się →
Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}