• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×

Strona główna » Dodatki » Fasolka szparagowa z prażoną cebulką

Fasolka szparagowa z prażoną cebulką

Aktualizacja: 20 sie, 2020 · Opublikowany: 4 wrz, 2012 · przez Anna · Zostaw komentarz

Skocz do przepisu

Fasolka szparagowa z prażoną cebulką i octem balsamicznym jest to bardzo ciekawe i niecodzienne połączenie smaków. Do tego dania najlepsza jest młoda, zielona fasolka, która szybko się gotuje i nie ma łyka. Fasolka szparagowa z prażoną cebulką to idealny dodatek do dania głównego mięsnego lub wegetariańskiego. Pamiętajcie, fasolka powinna być ugotowana al dente, to ważne. Jędrna fasolka właśnie taka będzie najlepsza, gorąco polecam!

Fasolka szparagowa z prazona cebulka
Print Pin
Bądź pierwszy!

Fasolka szparagowa z prażoną cebulką

Świetny dodatek do dania głównego.
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Dodatki
Porcji 4
Przygotowanie 5 minutes
Gotowanie 10 minutes
Całkowity czas 15 minutes
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 500 g młodej zielonej fasolki
  • 5 łyżek prażonej cebulki
  • 2 - 3 łyżki dobrej jakości (gęstego octu balsamicznego)
  • odrobina czarnego pieprzu
  • sól
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • W dużym garnku zagotować wodę z 1 łyżką soli
  • Do gotującej się wody włożyć umytą i wcześniej oczyszczoną fasolkę
  • Gotować kilka minut, pilnując aby się nie rozgotowała. Fasolkę odcedzić i przelać lodowatą wodą, fasolka zachowuje jędrność i ładny zielony kolor
  • Odcedzoną fasolkę przełożyć do miski, polać ją oliwą, octem ( jedną łyżkę octu zostawić do dekoracji), posypać prażoną cebulką, doprawić solą i pieprzem
  • Delikatnie potrząsając miską wymieszać fasolkę
  • Przełożyć na półmisek, posypać resztą cebulki i polać pozostałą częścią octu. Smacznego!
Fasolka szparagowa z prazona cebulka
« Tort bezowy z kremem kawowym
Tarta czekoladowa z malinami »

Reader Interactions

Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu




Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Zima

  • Uszka z grzybami
  • Pączki
  • Pączki na piwie
  • Piernikowe ciasto do góry nogami

Więcej przepisów na zima →

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia

  • Podziel się →
Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}