• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×

Strona główna » Dodatki » Granola domowa

Granola domowa

Aktualizacja: 24 kwi, 2021 · Opublikowany: 29 sie, 2012 · przez Anna · 2 komentarze

Skocz do przepisu

Nie ma lepszej granoli niż domowa. Wspaniała, chrupiąca z dodatkiem miodu i ciemnego cukru. Dziś z dodatkiem suszonych moreli, rodzynek i żurawiny, będzie idealna na śniadanie z mlekiem, jogurtem lub po prostu do schrupania. Zachęcam do spróbowania, jest bajeczna!

granola w miseczce
Print Pin
5 z 1 głosu

Granola domowa

Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Przekąski
Przygotowanie 10 minutes
Gotowanie 35 minutes
Całkowity czas 45 minutes
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 3 szklanki płatków owsianych
  • ¾ szklanki rodzynek
  • ½ szklanki suszonej żurawiny
  • ½ szklanki suszonych moreli
  • 60 g płynnego miodu
  • 4 łyżki oleju
  • 150 g miodu
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Wszystkie składniki wsypać do dużej miski.
  • Miód, jeśli jest "twardy" należy go rozpuścić w kąpieli wodnej lub garnuszku. Rozpuszczony miód wlać do suchych składników wraz z olejem. Wszystko dokładnie wymieszać.
  • Na dużą blachę położyć papier do pieczenia, wysypać mieszaninę, rozłożyć równomiernie. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 140°C i piec przez 35 minut, mieszając co 10 minut widelcem.
  • Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, więc jeśli granola będzie bardzo zrumieniona, należy ją wyjąć.
  • Po upieczeniu, zdjąć z blachy chwytając za papier i ułożyć na kratce do całkowitego wystudzenia. Kiedy wystygnie robi się chrupiąca, przechowywać w szczelnie zamkniętym słoju.
  • Smacznego!
granola w słoiku
granola domowa
« Bułki z czosnkiem i oregano
Knedle ze śliwkami »

Reader Interactions

Komentarze

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. Małgorzata napisał

    29 sierpnia, 2012 at 5:10 pm

    Robiłam ostatnio taką domową granolę.
    Wyszła świetna:)

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      29 sierpnia, 2012 at 7:11 pm

      Uwielbiamy ją 🙂

      Odpowiedz

Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Zima

  • Uszka z grzybami
  • Pączki
  • Pączki na piwie
  • Piernikowe ciasto do góry nogami

Więcej przepisów na zima →

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia

  • Podziel się →
Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}