• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×

Strona główna » Dodatki » Jajka sadzone

Jajka sadzone

Aktualizacja: 16 lip, 2020 · Opublikowany: 10 maj, 2013 · przez Anna · 2 komentarze

Skocz do przepisu

Przepis na sadzone jajka? Tak, bo to nie takie zwykłe sadzone jajka. Usmażone w plastrach kolorowej i soczystej papryki, smakują zupełnie inaczej niż te, dobrze nam znane klasyczne sadzone. Moje dzieci kłóciły się między sobą, który kolor papryki wybrać. Następnym razem zrobię z jednego koloru  i nie będzie już kłótni przy śniadaniu. Oczywiście, jajka smakowały im jak nigdy dotąd, a to właśnie za sprawą pysznej, delikatnie, słodkiej papryki. Danie wygląda zachęcająco i kolorowo, myślę, że skusi się na nie niejeden niejadek.

Jajka sadzone
Jajka sadzone

📖 Przepis

Jajka sadzone
Print Pin
5 z 2 głosów

Jajka sadzone

Proste i piękne śniadanie.
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Śniadanie
Przygotowanie 5 minutes
Gotowanie 8 minutes
Całkowity czas 13 minutes
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • krążki papryki (czerwonej, zielonej, żółtej o grubości około 1,5 - 2 cm)
  • jajka (w dowolnej ilości)
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • rzeżucha lub bazylia
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Paprykę umyć i pokroić w krążki o grubości około 2 cm. Na patelni rozgrzać olej, ułożyć krążki papryki. Do środka każdego krążka wbić jajko. Posypać solą i pieprzem.
  • Jajka smażyłam z dwóch stron, ale jeśli lubicie nieprzypieczone żółtko, smażcie z tylko z jednej strony. Przed podaniem posypać zieleniną.
  • Smacznego!
Jajka sadzone
Jajka sadzone
« Creme brulee kokosowy z mango
Chleb żytni na zakwasie z prażoną cebulą »

Reader Interactions

Komentarze

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. Ela Dz napisał

    10 maja, 2013 at 8:51 am

    Tak podane jajka zawsze świetnie wyglądają. Jakiś czas temu dzięki takiej właśnie ozdobie...wygrałam konkurs na kanapki. Pozdrawiam

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      10 maja, 2013 at 9:02 am

      To prawda, wyglądają i smakują super i gratulacje:) pozdrawiam 🙂

      Odpowiedz

Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Wiosana

  • Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
    Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
  • ciasto drozdzowe z truskawkami
    Ciasto drożdżowe z truskawkami
  • syrop z pedow sosny II
    Syrop z pędów sosny II
  • różowa lemoniad rabarbarowa w szklance pełnej lodu z cytryną i miętą w tle butelka z lemoniadą
    Lemoniada rabarbarowa

Więcej przepisów na wiosna →

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia

  • Podziel się →
Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}