Sprawdzona Kuchnia

  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
×
  • kapsułki z olejem
    Dlaczego warto podawać tran dzieciom?
  • ciastka czekoladowe przełamane przez środek ukazujące wilgotne wnętrze
    Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem
  • kobieta podpierające boki na brzuchu zestaw warzyw i owoców probiotycznych
    Jak zadbać o mikroflorę jelitową?
  • lasagne w ceramicznym naczyniu ze smakowicie przyrumienionym wierzchem
    Lasagne
  • ugotowany makaron udon
    Makaron udon domowy
  • dieta pudełkowa w szklanym naczyniu
    Jak działa dostawa diety pudełkowej?
  • dżem z gruszek na podpieczonym rogaliku w tle słoiki z dżemem
    Dżem z gruszek
  • klopsy z tofu podane na patelni w pysznym sosie korma
    Klopsy z tofu w sosie
  • na fioletowym obrusie słoiczki z dżemem w otoczeniu kwiatów
    Dżem z jeżyn
  • ogórki w zalewie curry na białej miseczce
    Ogórki z curry
  • piękna czerwona galaretka w słoiczku na stole
    Galaretka z czerwonej porzeczki
  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami
Strona główna » Makarony

Spaghetti z paprykowym pesto

Aktualizacja: 8 lip, 2020 · Opublikowany: 25 paź, 2013 · przez Anna · 2 komentarze

Skocz do przepisu

Super szybki i bardzo zdrowy obiad, z pesto z czerwonej słodkiej i niesamowicie aromatycznej papryki Ramiro. Danie powstał z tego, co było w lodówce. Wydawałoby się, że przygotowywanie obiadu ze składników przypadkowych może nie być dobrym pomysłem, ale zapewniam, że danie wyszło bardzo dobre. No i co ważne wstrzeliłam się w trend kuchni RAW. Przepisy z kuchni RAW uważane są za kuchnię bardzo zdrową. To dlatego, że opierają się na surowych składnikach, czyli na nieprzetworzonych warzywach i owocach. To gwarantuje, że wszystkie składniki odżywcze, witaminy i mikroelementy, które znajdują się w warzywach i owocach, są w 100% dostarczane do naszego organizmu. Pomijając aspekt zdrowotny, zachęcam do spróbowania pesto z surowej papryki. Pesto ma naprawdę wyjątkowy smak, zupełnie inny od papryki poddanej obróbce termicznej. No i ten kolor, jaskrawo pomarańczowy, który zachęca do spróbowania  tego pysznego dania.

📖 Przepis

Print Pin
5 z 2 głosów

Spaghetti z paprykowym pesto

Fantastyczne spaghetti z papryki czerwonej-RAW.
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Obiad
Porcji 4
Przygotowanie 10 minuty minuty
Gotowanie 8 minuty minuty
Całkowity czas 18 minuty minuty
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 100 g czerwonej papryki typu Ramiro
  • 10 g obranego czosnku
  • 30 g orzeszków piniowych
  • sól (do smaku)
  • świeżo mielony pieprz (do smaku)
  • 1 średnia cebula
  • 60 g parmezanu
  • 1 szczypta płatków chilli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryk w proszku
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • makaron na 4 osoby typu spaghetti (użyłam razowego)
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Makaron ugotować, odcedzić. Paprykę, cebulę i czosnek pokroić na kawałki, wystarczy rozdrobnić.
  • Do miski malaksera lub blendera włożyć paprykę, cebulę, czosnek, wlać oliwę, zmiksować do uzyskania papki. Następnie dodać przyprawy i ser, ponownie zmiksować.
  • Odcedzony makaron włożyć do garna w którym się gotował, dodać do niego przygotowane pesto, wymieszać. Podajemy gorące!
  • Smacznego!
Spaghetti z paprykowym pesto
Spaghetti z paprykowym pesto

Więcej Przepisy na makarony

  • makaron z groszkiem
    Makaron z groszkiem
  • Tagliatelle z zielonych szparagów
  • makaron z dynia
    Makaron z dynią
  • makaron szparagi i pesto
    Makaron szparagi i pesto

Komentarze

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. JUSTYNA napisał

    31 października, 2013 at 12:01 pm

    Spaghetti zapewne pyszne, ale "Nasza trójka" to jednak mięsożercy,także do tego zestawu zaserwowałabym jakieś mięsko,aby było "treściwiej";)

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      31 października, 2013 at 12:05 pm

      To danie, to naprawdę last minute:) a z mielonym mięsem może być dobre, tylko będzie gotowanie trwało troszkę dłużej:)

      Odpowiedz

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Wiosna

  • kawałek puszystego ciasta tiramisu na białymn talerzu
    Tiramisu
  • biszkopt idealny na paterze
    Biszkopt idealny na tort
  • Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
    Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
  • ciasto drozdzowe z truskawkami
    Ciasto drożdżowe z truskawkami

Więcej przepisów na wiosnę→

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2024 Sprawdzona Kuchnia

Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Twój głos:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.