Sprawdzona Kuchnia

  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
×
  • kapsułki z olejem
    Dlaczego warto podawać tran dzieciom?
  • ciastka czekoladowe przełamane przez środek ukazujące wilgotne wnętrze
    Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem
  • kobieta podpierające boki na brzuchu zestaw warzyw i owoców probiotycznych
    Jak zadbać o mikroflorę jelitową?
  • lasagne w ceramicznym naczyniu ze smakowicie przyrumienionym wierzchem
    Lasagne
  • ugotowany makaron udon
    Makaron udon domowy
  • dieta pudełkowa w szklanym naczyniu
    Jak działa dostawa diety pudełkowej?
  • dżem z gruszek na podpieczonym rogaliku w tle słoiki z dżemem
    Dżem z gruszek
  • klopsy z tofu podane na patelni w pysznym sosie korma
    Klopsy z tofu w sosie
  • na fioletowym obrusie słoiczki z dżemem w otoczeniu kwiatów
    Dżem z jeżyn
  • ogórki w zalewie curry na białej miseczce
    Ogórki z curry
  • piękna czerwona galaretka w słoiczku na stole
    Galaretka z czerwonej porzeczki
  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami
Strona główna » Muffiny i babeczki

Muffinki dyniowe

Aktualizacja: 30 lip, 2020 · Opublikowany: 2 lis, 2012 · przez Anna · 6 komentarzy

Skocz do przepisu

Dziś muffinki dyniowe, a więc dyniowych smakołyków ciąg dalszy. Dziś proponuję muffinki ze złocistą, słodką i aromatyczną dynią. Muffinki są pachnące i wilgotne, idealne na drugie śniadanie do szkoły, czy podwieczorek przy kawie. Muffinki, to błyskawiczne ciasto w wersji mini dla zapracowanych i dla tych, którzy mają nagłą ochotę na coś słodkiego. Taka forma ciasta jest bardzo wygodna do przygotowania i szybka. Do ich przygotowania nie trzeba nawet miksera, składniki wystarczy niedbale wymieszać i gotowe. Koniecznie spróbujcie, bo muffinki są pyszne.

muffinki dyniowe
Muffinki dyniowe

📖 Przepis

muffinki dyniowe
Print Pin
Bądź pierwszy!

Muffinki dyniowe

Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Deser
Porcji 16
Przygotowanie 10 minuty minuty
Gotowanie 30 minuty minuty
Całkowity czas 40 minuty minuty
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 140 g masła w temperaturze pokojowej
  • ⅓ szklanki maślanki
  • 1¼ szklanki puree z dyni
  • 2 średnie jajka
  • ¾ szklanki cukru trzcinowego
  • ¼ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • ½ łyżeczki mielonego imbiru
  • 1½ łyżeczki mielonego cynamonu
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki sody
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 400 g mąki
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Wszystkie składniki suche wymieszać w dużej misce.
  • W drugiej wymieszać składniki mokre.
  • Do składników suchych dodać mokre, wymieszać do połączenia się składników. Ciasto nałożyć do foremek ma muffinki.
  • Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st C, piec około 30 minut. Smacznego!
muffinki dyniowe
Muffinki dyniowe

Więcej Przepisy na muffiny i babeczki

  • slimaczki cynamonowe z migdalami
    Ślimaczki cynamonowe z migdałami
  • muffiny jablkowo-jogurtowe
    Muffiny jabłkowo-jogurtowe
  • babeczki mandarynkowe
    Babeczki mandarynkowe
  • mini babeczki smietankowe
    Mini babeczki śmietankowe

Komentarze

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. Magda napisał

    07 grudnia, 2023 at 7:14 pm

    Witam, chyba brak informacji o tym, że masło powinno być stopione😏

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      09 grudnia, 2023 at 10:55 am

      Nie ma takiej potrzeby, wystarczy, że będzie miękkie w temperaturze pokojowej. \

      Odpowiedz
  2. Anna Oczkowska napisał

    04 listopada, 2017 at 12:35 pm

    A ja je bardzo lubię i często robię (od jakichś 4 lat), wśród znajomych były hitem. Daję tylko zdecydowanie więcej puree. Pozdrawiam i dziękuję za przepis.

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      05 listopada, 2017 at 6:13 pm

      Wspaniale, bardzo się cieszę, że muffinki przypadły Wam do gustu 🙂 Pozdrawiam serdecznie!

      Odpowiedz
  3. Aga napisał

    13 października, 2013 at 1:57 pm

    Ciasto wgl nie wyszło, w środku gluty, zalatywało sodą... dawałam dokładnie takie ilości jak w przepisie... porażka

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      13 października, 2013 at 4:07 pm

      Przykro mi, że muffinki nie wyszły:( i trudno mi powiedzieć co było nie tak, może puree z dyni było zbyt "mokre" i całość się nie dopiekła... a dlaczego zalatywało sodą? Przy tak małej ilości sody w przepisie, to w zasadzie niemożliwe żeby ją wyczuć, może pomyliłaś ilości proszku z sodą 🙂 głowa do góry następnym razem będzie lepiej 🙂 Pozdrawiam

      Odpowiedz

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Wiosna

  • kawałek puszystego ciasta tiramisu na białymn talerzu
    Tiramisu
  • biszkopt idealny na paterze
    Biszkopt idealny na tort
  • Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
    Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
  • ciasto drozdzowe z truskawkami
    Ciasto drożdżowe z truskawkami

Więcej przepisów na wiosnę→

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2024 Sprawdzona Kuchnia

Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Twój głos:




A rating is required
A name is required
An email is required