Sprawdzona Kuchnia

  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
×
  • kapsułki z olejem
    Dlaczego warto podawać tran dzieciom?
  • ciastka czekoladowe przełamane przez środek ukazujące wilgotne wnętrze
    Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem
  • kobieta podpierające boki na brzuchu zestaw warzyw i owoców probiotycznych
    Jak zadbać o mikroflorę jelitową?
  • lasagne w ceramicznym naczyniu ze smakowicie przyrumienionym wierzchem
    Lasagne
  • ugotowany makaron udon
    Makaron udon domowy
  • dieta pudełkowa w szklanym naczyniu
    Jak działa dostawa diety pudełkowej?
  • dżem z gruszek na podpieczonym rogaliku w tle słoiki z dżemem
    Dżem z gruszek
  • klopsy z tofu podane na patelni w pysznym sosie korma
    Klopsy z tofu w sosie
  • na fioletowym obrusie słoiczki z dżemem w otoczeniu kwiatów
    Dżem z jeżyn
  • ogórki w zalewie curry na białej miseczce
    Ogórki z curry
  • piękna czerwona galaretka w słoiczku na stole
    Galaretka z czerwonej porzeczki
  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami
Strona główna » Muffiny i babeczki

Muffinki migdałowe

Aktualizacja: 24 lip, 2020 · Opublikowany: 15 sty, 2013 · przez Anna · Zostaw komentarz

Skocz do przepisu

Muffinki dla tych, którzy uwielbiają migdałowe przysmaki, czyli muffinki migdałowe, bajeczne wilgotne i mocno, mocno migdałowe. Nie będę się o nich specjalnie rozpisywać trzeba, po prostu ich spróbować! Muffinki zniknęły błyskawicznie, więc nie powiem Wam, jak jest z ich świeżością następnego dnia, ale myślę, że jeśli zostanie jakaś do następnego dnia, będzie również pyszna oczywiście pod warunkiem, że przechowacie ją w szczelnie zamkniętym pojemniku. Zaraz po upieczeniu są rewelacyjne i trudno poprzestać na jednej, po prostu niebo w gębie! Bardzo łatwy przepis i jak to w przypadku muffinek wystarczy, że niedbale wymieszamy składniki i to w zasadzie gotowe. Polecam!

📖 Przepis

muffinki migdalowe
Print Pin
5 z 1 głosu

Muffinki migdałowe

Wilgotne i bardzo smaczne i mocno migdałowe.
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Ciastka
Porcji 16
Przygotowanie 10 minuty minuty
Gotowanie 20 minuty minuty
Całkowity czas 30 minuty minuty
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 400 g mielonych migdałów (bardzo drobno)
  • 10 łyżek mąki pszennej
  • 120 g cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczki sody oczyszczonej
  • ½ łyżeczki soli
  • 140 g drobno siekanych migdałów (najlepiej tak zwanej mąki migdałowej)
  • 180 ml mleka
  • ½ łyżeczki olejku migdałowego
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego
  • 4 łyżki oleju
  • 1 duże jajko
  • 4 łyżki masła
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Składniki suche wymieszać w misce. Składniki mokre połączyć w drugiej. Następnie do składników suchych dodać składniki mokre, wymieszać przy pomocy widelca.
  • Ciastem wypełnić foremki wyłożone papilotami do ¾ wysokości. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st C, piec około 20 minut.
  • Wyjąć z piekarnika zaraz po upieczeniu, wystudzić na kratce.
  • Smacznego!

📋 Notatki

Zamiast 140 g siekanych (mielonych) migdałów użyłam mielonych orzechów laskowych. Wyszły równie dobre jak te z migdałami.
muffinki migdalowe
muffinki migdalowe
muffinki migdalowe

Więcej Przepisy na muffiny i babeczki

  • slimaczki cynamonowe z migdalami
    Ślimaczki cynamonowe z migdałami
  • muffiny jablkowo-jogurtowe
    Muffiny jabłkowo-jogurtowe
  • babeczki mandarynkowe
    Babeczki mandarynkowe
  • mini babeczki smietankowe
    Mini babeczki śmietankowe

Comments

No Comments

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu




Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Wiosna

  • kawałek puszystego ciasta tiramisu na białymn talerzu
    Tiramisu
  • biszkopt idealny na paterze
    Biszkopt idealny na tort
  • Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
    Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
  • ciasto drozdzowe z truskawkami
    Ciasto drożdżowe z truskawkami

Więcej przepisów na wiosnę→

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2024 Sprawdzona Kuchnia

Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Twój głos:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.