• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×

Strona główna » Muffiny i babeczki » Muffinki migdałowe

Muffinki migdałowe

Aktualizacja: 24 lip, 2020 · Opublikowany: 15 sty, 2013 · przez Anna · Zostaw komentarz

Skocz do przepisu

Muffinki dla tych, którzy uwielbiają migdałowe przysmaki, czyli muffinki migdałowe, bajeczne wilgotne i mocno, mocno migdałowe. Nie będę się o nich specjalnie rozpisywać trzeba, po prostu ich spróbować! Muffinki zniknęły błyskawicznie, więc nie powiem Wam, jak jest z ich świeżością następnego dnia, ale myślę, że jeśli zostanie jakaś do następnego dnia, będzie również pyszna oczywiście pod warunkiem, że przechowacie ją w szczelnie zamkniętym pojemniku. Zaraz po upieczeniu są rewelacyjne i trudno poprzestać na jednej, po prostu niebo w gębie! Bardzo łatwy przepis i jak to w przypadku muffinek wystarczy, że niedbale wymieszamy składniki i to w zasadzie gotowe. Polecam!

muffinki migdalowe
Print Pin
5 z 1 głosu

Muffinki migdałowe

Wilgotne i bardzo smaczne i mocno migdałowe.
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Ciastka
Porcji 16
Przygotowanie 10 minutes
Gotowanie 20 minutes
Całkowity czas 30 minutes
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 400 g mielonych migdałów (bardzo drobno)
  • 10 łyżek mąki pszennej
  • 120 g cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczki sody oczyszczonej
  • ½ łyżeczki soli
  • 140 g drobno siekanych migdałów (najlepiej tak zwanej mąki migdałowej)
  • 180 ml mleka
  • ½ łyżeczki olejku migdałowego
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego
  • 4 łyżki oleju
  • 1 duże jajko
  • 4 łyżki masła
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Składniki suche wymieszać w misce. Składniki mokre połączyć w drugiej. Następnie do składników suchych dodać składniki mokre, wymieszać przy pomocy widelca.
  • Ciastem wypełnić foremki wyłożone papilotami do ¾ wysokości. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st C, piec około 20 minut.
  • Wyjąć z piekarnika zaraz po upieczeniu, wystudzić na kratce.
  • Smacznego!

📋 Notatki

Zamiast 140 g siekanych (mielonych) migdałów użyłam mielonych orzechów laskowych. Wyszły równie dobre jak te z migdałami.
muffinki migdalowe
muffinki migdalowe
muffinki migdalowe
« Calzone
Śledzie w sosie śmietanowym z musztardą »

Reader Interactions

Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu




Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Zima

  • Uszka z grzybami
  • Pączki
  • Pączki na piwie
  • Piernikowe ciasto do góry nogami

Więcej przepisów na zima →

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia

  • Podziel się →
Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}