Sałatka z tuńczykiem to błyskawiczne danie. Prosta i smaczna i co ważne można przyrządzić w kilka minut, wystarczy ugotować ryż i wymieszać z pozostałymi składnikami. Oczywiście można wykorzystać ryż, który został nam z dnia poprzedniego. Sałatka jest bardzo pożywna i może być podana jako lekkie danie obiadowe lub na kolację. Polecam dla zapracowanych.

📖 Przepis
Sałatka z tuńczykiem
Dodaj do kolekcji🥘 Składniki
- 1 puszka tuńczyka w oleju
 - 1 puszka białej fasoli
 - 1 puszka kukurydzy
 - 100 g kolorowego ryżu
 - 5 łyżek majonezu
 - sól (do smaku)
 - pieprz (do smaku)
 - suszona bazylia
 - ½ małej cebuli
 - 1 duży ogórek kiszony
 
🔪 Instrukcje
- Wszystkie składniki z puszki odsączyć na sicie. Cebulę i ogórek posiekać na drobną kostkę.
 - Ryż ugotować, pamiętając aby nie był zbyt rozgotowany.
 - Wszystkie składniki wymieszać w misce. Dodać przyprawy i majonez.
 - Sałatkę można przechowywać w lodówce do 4 dni.
 - Smacznego!
 



















Justyna Siewiera napisał
SAŁATKA Bardzoooo smaczna często ja robimy z Iwonka 😉
Anna napisał
U nas w domu zawsze jest wszystko co potrzebne, żeby przygotować taką sałatkę, to nasza sałatka "last minute" 🙂