• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×

Strona główna » Dodatki » Grillowane warzywa z piekarnika

Grillowane warzywa z piekarnika

Aktualizacja: 29 lis, 2018 · Opublikowany: 6 wrz, 2012 · przez Anna · 1 komentarz

Skocz do przepisu

Grillowane warzywa z piekarnika to dzisiejsza propozycja i jeśli jeszcze takich nie robiliście to najwyższy czas spróbować. Można przygotować je jako dodatek do głównego dania lub do podjadania jako przekąskę :). Mają wspaniały smak, są aromatyczne i bardzo zdrowe! Jeśli macie dzieci, które niezbyt chętnie jedzą warzywa, to spróbujcie podać im je właśnie w takiej formie. U mnie to zadziałało w 100%! Dzieci jedzą bardzo chętnie i proszą o dokładkę, co potwierdza, że są pyszne! Szybkie i proste wykonanie tego dania powinno zachęcić Was do przygotowania. To naprawdę jest łatwe, wystarczy pokroić warzywa, przyprawić i upiec, a później rozkoszować się ich smakiem! Najlepiej smakują podane na ciepło.

Grillowane warzywa z piekarnika
Print Pin
Bądź pierwszy!

Grillowane warzywa z piekarnika

Fantastyczne jesienne grillowane warzywa.
Autor Anna
Kuchnia Międzynarodowa
Rodzaj Dodatki
Porcji 4
Przygotowanie 5 minutes
Gotowanie 20 minutes
Całkowity czas 25 minutes
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 3 średnie marchewki
  • 300 g dyni
  • 2 duże pietruszki
  • ¼ średniego selera
  • 2 łyżeczki siekanego rozmarynu
  • 1 łyżeczka suszonego oregano i bazylii
  • sól (do smaku)
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Dynie pokroić na plastry o grubości 5 mm, marchewkę i pietruszkę obrać i przekroić wzdłuż na 4 części, seler na plastry o grubości 3 mm.
  • Warzywa włożyć do miski, polać oliwą, posypać odrobiną soli, dodać posiekany rozmaryn i cukier, wszystko wymieszać tak, aby warzywa pokryły się przyprawami i oliwą. Na blachę położyć papier do pieczenia, wszystkie warzywa rozłożyć równo na papierze.
  • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150°C, piec z opcją grilla przez około 20 minut, do momentu, kiedy warzywa zaczną na brzegach nabierać złotego koloru.
  • Smacznego!
Grillowane warzywa z piekarnika
Grillowane warzywa z piekarnika
« Krewetkowe szaszłyki w marynacie
Leniwe »

Reader Interactions

Komentarze

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. Fabryka Odkryć Kulinanrych Mniamm napisał

    06 września, 2012 at 9:27 am

    U mnie to był przypadek, razem z szałykami położyłam na blasze marchewki, seler, ziemniaki, przeszły zapachem szaszłyków z wędzonym boczkiem.... zakochałam się 🙂 W tej chwili griluję prawie wszystko tzn brokuły, kalafior, ziemniaki, marchew pietruszkę, cukinię.... ale dyni jeszcze nie próbowałam z pewnością dodam ją do pozostałych warzyw tym razem w wersji light bez mięcha :). Pozdrawiam kami

    Odpowiedz

Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

🌷 Wiosna

  • Syrop z pędów sosny II
  • Lemoniada rabarbarowa
  • Szaszłyki z łososia i ananasa
  • Kruche ciasto z malinami i kokosem - bezglutenowe

Więcej przepisów na wiosnę →

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia

  • Podziel się →