• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×

Strona główna » Ciastka i ciasteczka » Ciastka czekoladowe

Ciastka czekoladowe

Aktualizacja: 8 lip, 2020 · Opublikowany: 4 lis, 2013 · przez Anna · Zostaw komentarz

Skocz do przepisu

Ciastka czekoladowe są dobre na wszystko, a te można powiedzieć podwójnie dobre, bo z dodatkiem białej czekolady i kakao. Aby wzbogacić ich smak, dodałam suszoną żurawinę. Pyszności te szczególne polecam na jesienną porę, porcja czekolady rozgrzewa i poprawia nawet najgorszy humor. Ciastka czekoladowe są bardzo łatwe do przygotowania i błyskawiczne, ciasto nie wymaga wałkowania i wykrawania. Wystarczy odmierzyć porcje ciasta łyżką, może być łyżka do lodów i nałożyć na blachę. Pozostaje już tylko wstawić do piekarnika, a po 15 minutach mamy gotowe pyszne ciastka. Muszę przyznać, że ciasteczka smakowały nam najbardziej następnego dnia po upieczeniu. Ciastka po całkowitym wystudzeniu można przechowywać przez dłuższy czas, choć u nas nigdy się to nie udało 😉 Polecam serdecznie!

ciastka czekoladowe
Print Pin
5 z 2 głosów

Ciastka czekoladowe

Czekolada w każdej formie i pod każdą postacią dobra jest na zły humor 😉 Dziś ciasteczka czekoladowe poprawiające nastrój.
Autor Anna
Kuchnia Amerykańska
Rodzaj Desery
Porcji 25
Przygotowanie 20 minutes
Gotowanie 15 minutes
Całkowity czas 35 minutes
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 120 g cukru
  • 130 g masła
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 1 średnie jako
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 180 g mąki
  • 25 g kakao
  • 100 g białej czekolady (posiekanej w kostkę)
  • ½ szklanki suszonej żurawiny
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodać jajko, sodę, cynamon, mąkę i przesiane kakao, wymieszać do połączenia się składników.
  • Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st C.
  • Do masy dodać czekoladę i żurawinę, wymieszać
  • Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, łyżką nakładać porcje ciasta, każde ciastko delikatne spłaszczyć dłonią. Ciastka pieczemy 10 - 15 minut. Studzimy na kratce.
  • Smacznego!
ciastka czekoladowe
ciastka czekoladowe
« Sernik dyniowy z imbirem
Bagietki śniadaniowe »

Reader Interactions

Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu




Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Zima

  • Uszka z grzybami
  • Pączki
  • Pączki na piwie
  • Piernikowe ciasto do góry nogami

Więcej przepisów na zima →

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia

  • Podziel się →
Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}