• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×

Strona główna » Ciastka i ciasteczka » Ciastka owsiane z imbirem

Ciastka owsiane z imbirem

Aktualizacja: 29 lis, 2018 · Opublikowany: 6 paź, 2014 · przez Anna · 6 komentarzy

Skocz do przepisu

Miały być ciastka owsiane z rodzynkami i cynamonem, a wyszły ciastka owsiane z imbirem, wiórkami kokosowymi i białą czekoladą. Ciastka z imbirem są efektem braku rodzynek, które kolejny raz w przedziwny sposób zniknęły! Na szczęście znalazły się wiórki kokosowe i kilka innych psujących do siebie składników. Ciastka wyszły naprawdę pyszne z wyraźną nutą kokosa i rozgrzewającym imbirem, a do tego kawałeczki słodkiej białej czekolady, pyszności. Ciastka idealne na jesienną porę swoją słodyczą każdemu poprawią humor, a dzięki imbirowi rozgrzeją i podreperują zdrowie. Taką wersję można przyjąć, aby usprawiedliwić swoje łakomstwo. Ciastka owsiane są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, więc nie będziecie mieli wymówek, że brak Wam czasu na na ich upieczenie 😉 Smacznego !

ciastka owsiane z imbirem
Print Pin
5 z 1 głosu

Ciastka owsiane z imbirem

Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Desery
Przygotowanie 15 minutes
Gotowanie 15 minutes
Całkowity czas 30 minutes
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 240 g mąki pszennej
  • 2 średnie jajka
  • 200 g masła (pokrojonego w kostkę)
  • 270 g płatków owsianych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • 170 g cukru
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 70 g imbiru kandyzowanego
  • 100 g białej czekolady
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Wszystkie składniki umieścić w misce, połączyć mieszając ręką do połączenia się wszystkich składników.
  • Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 st C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przy pomocy łyżki do lodów nakładać porcje ciasta, zachowując kilku centymetrowy odstęp między ciastkami. Kulki ciasta delikatnie spłaszczyć zwilżoną dłonią.
  • Ciastka pieczemy przez około 15 minut, powinny nabrać złotego koloru. Po upieczeniu studzimy na kratce, ciastka najlepiej smakują po całkowitym wystudzeniu.
  • Smacznego!
ciastka owsiane z imbirem
« Chleb żytni z pestkami dyni
Pasztet z soczewicy »

Reader Interactions

Komentarze

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. Michał napisał

    23 października, 2014 at 1:01 pm

    No trzeba przyznać, że przepysznie to wygląda. Ciastka z imbirem brzmi smakowicie. Ogólnie jem ciastka czasami, ale tych z imbirem jeszcze nie miałem okazji próbować. Fajnie, że trafiłem na ten przepis, ponieważ dołącze go do swoich ulubionych przepisów i mam nadzieję, że już tam zostanie.

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      24 października, 2014 at 9:53 pm

      Ciastka są bardzo dobre, warto przygotować je własnoręcznie te ze sklepu to nie to samo! właściwie w sklepie to takich nie kupisz 🙂

      Odpowiedz
  2. gin napisał

    08 października, 2014 at 3:52 pm

    Jak z imbirem, to biorę w ciemno 🙂

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      09 października, 2014 at 12:13 pm

      Witaj w klubie 🙂 ja również bardzo lubię imbir ... do wszystkiego :)))

      Odpowiedz
  3. foodmania napisał

    06 października, 2014 at 4:46 pm

    wyglądają smakowicie!

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      07 października, 2014 at 3:05 pm

      Dziękuję 🙂 są naprawdę pyszne 🙂

      Odpowiedz

Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Zima

  • Uszka z grzybami
  • Pączki
  • Pączki na piwie
  • Piernikowe ciasto do góry nogami

Więcej przepisów na zima →

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia

  • Podziel się →
Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}