Sprawdzona Kuchnia

  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
×
  • kapsułki z olejem
    Dlaczego warto podawać tran dzieciom?
  • ciastka czekoladowe przełamane przez środek ukazujące wilgotne wnętrze
    Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem
  • kobieta podpierające boki na brzuchu zestaw warzyw i owoców probiotycznych
    Jak zadbać o mikroflorę jelitową?
  • lasagne w ceramicznym naczyniu ze smakowicie przyrumienionym wierzchem
    Lasagne
  • ugotowany makaron udon
    Makaron udon domowy
  • dieta pudełkowa w szklanym naczyniu
    Jak działa dostawa diety pudełkowej?
  • dżem z gruszek na podpieczonym rogaliku w tle słoiki z dżemem
    Dżem z gruszek
  • klopsy z tofu podane na patelni w pysznym sosie korma
    Klopsy z tofu w sosie
  • na fioletowym obrusie słoiczki z dżemem w otoczeniu kwiatów
    Dżem z jeżyn
  • ogórki w zalewie curry na białej miseczce
    Ogórki z curry
  • piękna czerwona galaretka w słoiczku na stole
    Galaretka z czerwonej porzeczki
  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami
Strona główna » Ciastka i ciasteczka

Ciastka z wodą pomarańczową i migdałami

Aktualizacja: 15 kwi, 2021 · Opublikowany: 13 lis, 2012 · przez Anna · 2 komentarze

Skocz do przepisu

Chrupiące ciasteczka z aromatyczną wodą z kwiatów pomarańczy i chrupiącymi prażonymi migdałami. To proste ciastka, ale jakie smaczne! Do ciastek użyłam blanszowanych migdałów, ale jeśli ich nie macie, to nic nie szkodzi. Spokojnie możecie użyć ciemnych migdałów. Ważnym dodatkiem w tym przepisie jest woda z kwiatu pomarańczy, daje ona niesamowity aromat ciastkom. Ciastka po upieczeniu i całkowitym wystudzeniu można przechowywać w puszce czy słoiku około tygodnia. Spróbujcie, ciastka są wspaniałe!

Ciastka z wodą pomarańczową i migdałami
Ciastka z wodą pomarańczową i migdałami

📖 Przepis

Print Pin
Bądź pierwszy!

Ciastka z woda pomarańczową i migdałami

Pyszne ciasteczka z migdałami.
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Desery
Porcji 26
Przygotowanie 20 minuty minuty
Gotowanie 12 minuty minuty
Całkowity czas 32 minuty minuty
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 100 g blanszowanych migdałów
  • 100 g miękkiego masła
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 1 średnie jajko
  • 2 łyżki wody z kwiatów pomarańczy
  • 275 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st C.
  • Migdały wysypać na blaszkę i wstawić na 10 - 12 minut do piekarnika.
  • Uprażone migdały ostudzić i drobno posiekać. Wszystkie składniki wraz z migdałami umieścić w misce, zagnieść ciasto.
  • Rozwałkować placek o grubości około 4 mm, wyciąć ciastka i ułożyć je na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia.
  • Piec 10 - 12 minut, następnie wyjąć ciastka i wystudzić na kratce.
Ciastka z wodą pomarańczową i migdałami duży stos ciastek
Ciastka z wodą pomarańczową i migdałami

Więcej Przepisy na ciastka i ciasteczka

  • Ciasteczka Linzer
  • kruche rogaliki
    Kruche rogaliki
  • ciastka z biala czekolada
    Ciastka z białą czekoladą
  • maslane ciasteczka matcha
    Maślane ciasteczka Matcha

Komentarze

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. Inspirowane smakiem napisał

    13 listopada, 2012 at 6:34 am

    Nie spotkałam się nigdy z wodą pomarańczową. 🙂 Do kupienia w sklepie czy zrobienia samemu?

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      13 listopada, 2012 at 7:06 am

      Woda pomaranczowa, a właściwie woda z kwiatów pomarańczy jest do kupienia w sklepach z żywnością Indyjską w internecie, widziałam również na stoiskach ze zdrową żywnością:) bardzo aromatyczna:)

      Odpowiedz

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Wiosna

  • kawałek puszystego ciasta tiramisu na białymn talerzu
    Tiramisu
  • biszkopt idealny na paterze
    Biszkopt idealny na tort
  • Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
    Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
  • ciasto drozdzowe z truskawkami
    Ciasto drożdżowe z truskawkami

Więcej przepisów na wiosnę→

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2024 Sprawdzona Kuchnia

Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Twój głos:




A rating is required
A name is required
An email is required