Pyszny orzeźwiający kompot rabarbarowo imbirowy cudownie orzeźwiający i bardzo prosty do przygotowania. Kompot gotujemy tylko chwilę więcej czasu zajmuje studzenie 😉 Kompot świetnie smakuje w temperaturze pokojowej lub z kostkami lodu. Wspaniały napój do obiadu, szklaneczka dobrze schłodzonego napoju będzie idealnym orzeźwieniem na gorące dni.
📖 Przepis
Kompot rabarbarowo imbirowy
Orzeźwiający wiosenny kompot!
Dodaj do kolekcji
🥘 Składniki
- 500 g łodyg rabarbaru
- 1 ½ l wody
- 10 g korzenia imbiru
- miód lub cukier trzcinowy
🔪 Instrukcje
- Rabarbar umyć, pokroić na kawałki po 10 cm, włożyć do garnka i zalać wodą. Imbir obrać ze skórki pokroić na 4 kawałki i dodać do gotującego się kompotu. Kompot gotować przez 15 minut, osłodzić do smaku, odstawić do ostygnięcia.
- Kompot można przecedzić przez sito, przelać do dzbanka. Podawać z lodem lub w temperaturze pokojowej.
- Smacznego!
https://www.facebook.com/Vitapol.net napisał
Wspaniałe danie
Zapraszamy z nim do naszego konkursu na kwaśne dania, jeszcze tylko dziś 🙂
moni napisał
Rabarbar z imbirem, fajny pomysł 🙂
Anna napisał
Dziękuje:) ja uwielbiam to połączenie! pycha!