• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×

Strona główna » Ryby i owoce morza » Kotleciki rybne

Kotleciki rybne

Aktualizacja: 19 lip, 2020 · Opublikowany: 24 mar, 2013 · przez Anna · 2 komentarze

Skocz do przepisu

Kotleciki rybne przygotowane z łososia z dodatkiem świeżej kolendry, fasolki szparagowej, cebulki i czerwonej pasty curry. Wyjątkowo dobre dane obiadowe, jest lekkie, świeże i błyskawiczne do przygotowania! Kotleciki można wykorzystać do burgerów rybnych z dodatkami typowymi dla tego dania. Bułka, sałata, ogórek... i różnego rodzaju sosy.

kotleciki rybne
Kotleciki rybne

Mieszanka smaków użyta do przyprawienia kotlecików jest inspirowana tajską nutą. To połączenie smaków słodkiego, słonego, ostrego oraz kwaśnego. Wszystko to fantastycznie komponuje się, a jeszcze lepiej smakuje. Kotleciki polecam z prostą surówką z białej kapusty, jabłka, orzechów nerkowca i majonezu. Spróbujcie koniecznie polać kotleciki sosem sezamowo-sojowy. Przepis na sos znajdziecie poniżej. Danie, mimo iż przygotowane jest z ryby, to muszę przyznać, że bardzo posmakowało dzieciom. Muszę przyznać, że nie spodziewałam się, że aż tak bardzo polubią je dzieci. Koniecznie spróbujcie, może przygotujecie je juto na obiad?

kotleciki rybne
Print Pin
5 z 1 głosu

Kotleciki rybne

Pyszne kotleciki z ryby z tajską nutką
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Ryby i owoce morza
Porcji 6
Przygotowanie 15 minutes
Gotowanie 10 minutes
Całkowity czas 25 minutes
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 420 g łososia bez ości i skóry
  • 2 łyżki czerwonej pasty curry
  • 2 małe cebulki (grubo posiekane)
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 łyżka soki limonki
  • 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
  • 100 g fasolki szparagowej (drobno pokrojonej)
  • papryczka chilli (do smaku)
  • 2 łyżki sosu sojowego

Składniki na sos

  • 2 łyżki pasty tahini
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu
  • ¼ łyżeczki płatków chilli
  • ½ łyżeczki skórki startej z cytryny lub limonki
  • 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry
  • ½ łyżeczki posiekanej mięty
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Rybę umyć i osuszyć, usunąć skórę i ości, pokroić na drobne kawałeczki. Wymieszać ją blenderem razem z pastą curry, cebulą i sokiem z cytryny. Gotową masę połączyć z drobno pokrojoną fasolką szparagową, kolendrą, sosem sojowym i chilli.
  • Na patelni rozgrzać olej (powinno być go około 1 cm). Łyżką nabierać porcję masy rybnej, uformować kulkę, a następnie delikatnie ją spłaszczyć. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor, osuszyć ręcznikiem papierowym.
  • Wszystkie składniki na sos połączyć w małej miseczce. Podawać gorące z sosem i dodatkami.
  • Smacznego!
kotleciki rybne
Kotleciki rybne
« Ciasteczka z nutą cytrusową
Flaczki z boczniaków »

Reader Interactions

Komentarze

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. domowacukierniaewy napisał

    24 marca, 2013 at 12:45 pm

    Jedna z moich ulubionych wersji ryby 🙂

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      24 marca, 2013 at 6:11 pm

      Pysznosci! W naszym domowym menu zagościły na stałe:))) pozdrawiam Ania

      Odpowiedz

Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Zima

  • Uszka z grzybami
  • Pączki
  • Pączki na piwie
  • Piernikowe ciasto do góry nogami

Więcej przepisów na zima →

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia

  • Podziel się →
Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}