• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×

Strona główna » Burgery i kotlety » Kotleciki wegetariańskie z cukinią

Kotleciki wegetariańskie z cukinią

Aktualizacja: 22 sie, 2020 · Opublikowany: 16 sie, 2012 · przez Anna · Zostaw komentarz

Skocz do przepisu

Przygotowanie kotlecików jest łatwe, szybkie jest to świetna alternatywa dla kotletów mięsnych. Bardzo zdrowe, bo mają w sobie warzywa i ryż ci, którzy nie przepadają za warzywami powinni ich spróbować, bo w kotlecikach warzywa, po prostu fantastycznie smakują.

Print Pin
Bądź pierwszy!

Kotleciki wegetariańskie z cukinią

Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Obiady
Przygotowanie 20 minutes
Gotowanie 30 minutes
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 140 g ryżu
  • 300 g cukinii
  • 1 średnia cebula
  • 2 małe marchewki
  • 1 pęczek natki
  • 1 garść kolendry
  • 10 listków bazylii
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)
  • 1 łyżeczka oregano
  • olej do smażenia
  • 8 łyżek tartej bułki (+ do obtoczenia kotlecików)
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • 2 małe jajka
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić.Marchew, cebulę i cukinię pokroić na drobną kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć wszystkie warzywa krótko, aby zachowały swoją jędrność.
  • Ryż przełożyć do miski, dodać podsmażone warzywa, mąkę, jajka, bułkę tartą, zieleninę i dość mocno przyprawić. Wszystko dobrze wymieszać, jeśli konsystencja będzie zbyt rzadka, dodać jeszcze odrobinę bułki tartej lub mąki. Ciasto powinno się ładnie sklejać.
  • Z masy formować nieduże kotleciki, obtoczyć je w tartej bułce. Smażyć na oleju z dwóch stron na wolnym ogniu, na złoty kolor.
  • Podawać z sosami, smacznego!
« Pizza na tortilli
Granita kawowa »

Reader Interactions

Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu




Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Zima

  • Uszka z grzybami
  • Pączki
  • Pączki na piwie
  • Piernikowe ciasto do góry nogami

Więcej przepisów na zima →

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia

  • Podziel się →
Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}