• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×

Strona główna » Ryby i owoce morza » Kotlety rybne

Kotlety rybne

Aktualizacja: 29 lis, 2018 · Opublikowany: 16 gru, 2015 · przez Anna · Zostaw komentarz

Skocz do przepisu

Kotlety rybne z dorsza z dodatkiem kaszy jaglanej niektórym może wydawać się to dziwnym pomysłem, ale zapewniam, że takie połączenie sprawia, że kotlety są bardzo delikatne i miękkie. Kotlety przygotowane z samej ryby mogą być twarde, a dodatek kaszy jaglanej rozpulchnia ich konsystencję, co wpływa na ich smak oczywiście na korzyść. Kotlety doprawione aromatyczną zieleniną, skórką z cytryny, papryczką chilli i sosem sojowym smakują wybornie. Mają łagodny smak i co bardzo ważne szczególnie dla małych dzieci smak ryby jest prawie niewyczuwalny. Kotleciki to błyskawiczny przepis będzie więc idealny na szybki obiad, można wykorzystać je do przygotowania przykład fish burgerów. Kotlety rybne można również podać na święta w towarzystwie różnego rodzaju sosów.

kotlety rybne
Print Pin
5 z 1 głosu

Kotlety rybne

Lekkie, dietetyczne kotlety rybne.
Autor Anna
Kuchnia Międzynarodowa
Rodzaj Obiad
Porcji 5
Przygotowanie 15 minutes
Gotowanie 15 minutes
Całkowity czas 30 minutes
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 500 g dorsza (filet bez skóry)
  • ½ dużej cebuli (można dodać zamiennie cebulkę dymkę ze szczypiorkiem)
  • 2 szczypty papryczki chilli (lub ½ świeżej)
  • 1 duża garść siekanej zielonej kolendry
  • 150 g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 sztuka cytryny (skórka otarta z niej + 1 łyżka soku )
  • 1 duże jajko
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)
  • olej do smażenia
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Rybę umyć i dokładnie osuszyć, jeśli jest to filet ze skórą należy ją odciąć, a rybę pokroić na małe kawałki, włożyć do pojemnika malaksera i zmiksować na drobne kawałki. Jeśli nie posiadacie blendera lub malaksera, który może wykonać pracę za was to niestety trzeba posiekać rybę ręcznie tak, jak na tatara.
  • Rybę przełożyć do większej miski dodać ugotowaną i wystudzoną kaszę jaglaną, siekną zieleninę, drobno posiekaną cebulkę, sos sojowy, skórkę i sok z cytryny, jajko oraz przyprawy, wymieszać do połączenia się całości.
  • Na patelni rozgrzać olej, kotleciki formować w zwilżonych dłoniach, wielkość dowolna, układać na rozgrzany tłuszcz.
  • Smażymy kilka minut z każdej strony na złoty kolor.
  • Smacznego!

📋 Notatki

Z powyższej porcji kotlecików wystarczy dla pięciu głodnych osób.
kotlety rybne
« Owsiane ciasteczka
Pasztet wegetariański »

Reader Interactions

Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu




Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

🌷 Wiosna

  • Syrop z pędów sosny II
  • Lemoniada rabarbarowa
  • Szaszłyki z łososia i ananasa
  • Kruche ciasto z malinami i kokosem - bezglutenowe

Więcej przepisów na wiosnę →

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia

  • Podziel się →