Sprawdzona Kuchnia

  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
×
  • kapsułki z olejem
    Dlaczego warto podawać tran dzieciom?
  • ciastka czekoladowe przełamane przez środek ukazujące wilgotne wnętrze
    Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem
  • kobieta podpierające boki na brzuchu zestaw warzyw i owoców probiotycznych
    Jak zadbać o mikroflorę jelitową?
  • lasagne w ceramicznym naczyniu ze smakowicie przyrumienionym wierzchem
    Lasagne
  • ugotowany makaron udon
    Makaron udon domowy
  • dieta pudełkowa w szklanym naczyniu
    Jak działa dostawa diety pudełkowej?
  • dżem z gruszek na podpieczonym rogaliku w tle słoiki z dżemem
    Dżem z gruszek
  • klopsy z tofu podane na patelni w pysznym sosie korma
    Klopsy z tofu w sosie
  • na fioletowym obrusie słoiczki z dżemem w otoczeniu kwiatów
    Dżem z jeżyn
  • ogórki w zalewie curry na białej miseczce
    Ogórki z curry
  • piękna czerwona galaretka w słoiczku na stole
    Galaretka z czerwonej porzeczki
  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami
Strona główna » Makarony

Makaron ze szparagami i szpinakiem

Aktualizacja: 25 sie, 2020 · Opublikowany: 2 lip, 2012 · przez Anna · Zostaw komentarz

Skocz do przepisu

To kolejna wyprawa kulinarna na daleki wschód, tym razem do Chin. Kuchnia ta oferuje taką różnorodność potraw, że z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie. Tamtejsze potrawy zaskoczą nawet najbardziej wytrawnych smakoszy. Dziś przepis na makaron ryżowy ze szparagami, krewetki oraz świeżym szpinakiem. Danie jest sycące, a jednocześnie lekkie i mało kaloryczne. Przepis jest bardzo prosty jest to jeden z tych przepisów, które możemy przygotować w kilkanaście minut. Przyprawy jakich użyjemy do przygotowania potrawy są bardzo aromatyczne, smaczne i zdrowe. Możecie regulować ich ilość lub zmienić ich mieszankę., bawcie się smakami! Zachęcam do spróbowania !

📖 Przepis

Makaron ze szparagami i szpinakiem
Print Pin
5 z 2 głosów

Makaron ze szparagami i szpinakiem

Lekkie i szybkie danie.
Autor Anna
Kuchnia Chińska
Rodzaj Obiad
Porcji 5
Przygotowanie 10 minuty minuty
Gotowanie 8 minuty minuty
Całkowity czas 18 minuty minuty
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 250 g zielonych szparagów
  • 350 g szpinaku
  • 280 g makaronu ryżowego (po ugotowaniu)
  • 4 małe cebulki dymki
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 250 g krewetek
  • sosu sojowy (do smaku)
  • 1 mała papryczka chilli lub suszone płatki (do smaku)
  • 1 łyżeczka startego świeżego imbiru
  • 1 łyżeczka ziaren sezamu
  • 2 łyżki oleju arachidowego lub słonecznikowego
  • 1 łyżka masła orzechowego
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Makaron ryżowy przygotować, tak jak podaje producent, czyli do gotującej się wody dodać makaron, zdjąć z ognia i zostawić pod przykryciem ok. 6 minut, a następnie odcedzić.
  • Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końce, pokroić na kawałki 8 cm. Cebulki pokroić na drobno, szpinak umyć i również posiekać. Krewetki rozmrozić, obrać z pancerzyków.
  • Do woka lub dużej patelni wlać olej, rozgrzać. Dodać imbir, cebulę, czosnek i szparagi, smażyć aż szparagi zmienią kolor na jaskrawo zielony, a przyprawy zaczną przyjemnie pachnieć. Dodać resztę przypraw i szpinak, smażyć przez kilka minut. Dodać makaron, całość wymieszać.
  • Przed podaniem posypać sezamem.
  • Smacznego!
Makaron ze szparagami i szpinakiem

Więcej Przepisy na makarony

  • makaron z groszkiem
    Makaron z groszkiem
  • Tagliatelle z zielonych szparagów
  • makaron z dynia
    Makaron z dynią
  • makaron szparagi i pesto
    Makaron szparagi i pesto

Comments

No Comments

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu




Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Wiosna

  • kawałek puszystego ciasta tiramisu na białymn talerzu
    Tiramisu
  • biszkopt idealny na paterze
    Biszkopt idealny na tort
  • Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
    Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
  • ciasto drozdzowe z truskawkami
    Ciasto drożdżowe z truskawkami

Więcej przepisów na wiosnę→

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2024 Sprawdzona Kuchnia

Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Twój głos:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.