• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×

Strona główna » Makarony » Makaron ze szparagami i szpinakiem

Makaron ze szparagami i szpinakiem

Aktualizacja: 25 sie, 2020 · Opublikowany: 2 lip, 2012 · przez Anna · Zostaw komentarz

Skocz do przepisu

To kolejna wyprawa kulinarna na daleki wschód, tym razem do Chin. Kuchnia ta oferuje taką różnorodność potraw, że z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie. Tamtejsze potrawy zaskoczą nawet najbardziej wytrawnych smakoszy. Dziś przepis na makaron ryżowy ze szparagami, krewetki oraz świeżym szpinakiem. Danie jest sycące, a jednocześnie lekkie i mało kaloryczne. Przepis jest bardzo prosty jest to jeden z tych przepisów, które możemy przygotować w kilkanaście minut. Przyprawy jakich użyjemy do przygotowania potrawy są bardzo aromatyczne, smaczne i zdrowe. Możecie regulować ich ilość lub zmienić ich mieszankę., bawcie się smakami! Zachęcam do spróbowania !

Makaron ze szparagami i szpinakiem
Print Pin
5 z 2 głosów

Makaron ze szparagami i szpinakiem

Lekkie i szybkie danie.
Autor Anna
Kuchnia Chińska
Rodzaj Obiad
Porcji 5
Przygotowanie 10 minutes
Gotowanie 8 minutes
Całkowity czas 18 minutes
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 250 g zielonych szparagów
  • 350 g szpinaku
  • 280 g makaronu ryżowego (po ugotowaniu)
  • 4 małe cebulki dymki
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 250 g krewetek
  • sosu sojowy (do smaku)
  • 1 mała papryczka chilli lub suszone płatki (do smaku)
  • 1 łyżeczka startego świeżego imbiru
  • 1 łyżeczka ziaren sezamu
  • 2 łyżki oleju arachidowego lub słonecznikowego
  • 1 łyżka masła orzechowego
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Makaron ryżowy przygotować, tak jak podaje producent, czyli do gotującej się wody dodać makaron, zdjąć z ognia i zostawić pod przykryciem ok. 6 minut, a następnie odcedzić.
  • Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końce, pokroić na kawałki 8 cm. Cebulki pokroić na drobno, szpinak umyć i również posiekać. Krewetki rozmrozić, obrać z pancerzyków.
  • Do woka lub dużej patelni wlać olej, rozgrzać. Dodać imbir, cebulę, czosnek i szparagi, smażyć aż szparagi zmienią kolor na jaskrawo zielony, a przyprawy zaczną przyjemnie pachnieć. Dodać resztę przypraw i szpinak, smażyć przez kilka minut. Dodać makaron, całość wymieszać.
  • Przed podaniem posypać sezamem.
  • Smacznego!
Makaron ze szparagami i szpinakiem
« Chleb orkiszowy
Tort truskawkowy »

Reader Interactions

Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu




Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Zima

  • Uszka z grzybami
  • Pączki
  • Pączki na piwie
  • Piernikowe ciasto do góry nogami

Więcej przepisów na zima →

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia

  • Podziel się →
Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}