Sprawdzona Kuchnia

  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
×
  • kapsułki z olejem
    Dlaczego warto podawać tran dzieciom?
  • ciastka czekoladowe przełamane przez środek ukazujące wilgotne wnętrze
    Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem
  • kobieta podpierające boki na brzuchu zestaw warzyw i owoców probiotycznych
    Jak zadbać o mikroflorę jelitową?
  • lasagne w ceramicznym naczyniu ze smakowicie przyrumienionym wierzchem
    Lasagne
  • ugotowany makaron udon
    Makaron udon domowy
  • dieta pudełkowa w szklanym naczyniu
    Jak działa dostawa diety pudełkowej?
  • dżem z gruszek na podpieczonym rogaliku w tle słoiki z dżemem
    Dżem z gruszek
  • klopsy z tofu podane na patelni w pysznym sosie korma
    Klopsy z tofu w sosie
  • na fioletowym obrusie słoiczki z dżemem w otoczeniu kwiatów
    Dżem z jeżyn
  • ogórki w zalewie curry na białej miseczce
    Ogórki z curry
  • piękna czerwona galaretka w słoiczku na stole
    Galaretka z czerwonej porzeczki
  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami
Strona główna » Serniki

Sernik z malinami w otulinie z brownie

Aktualizacja: 13 lip, 2020 · Opublikowany: 28 sie, 2013 · przez Anna · 10 komentarzy

Skocz do przepisu

Dziś coś słodkiego dla amatorów sernika i ciasta czekoladowego. Sernik z malinami w otulinie z brownie, to połączenie jest niesamowite, wilgotna czekoladowa warstwa brownie, w której zamknięty jest pyszny sernik z porcją soczystych malin. Kto kocha czekoladę, ser i maliny koniecznie musi wypróbować to połączenie! Ciasto jest niezwykle łatwe, jedynie co może przysporzyć kłopotu, to nałożenie górnej warstwy brownie, ale znalazłam sposób i na to,  przeczytacie o tym w przepisie.

📖 Przepis

sernik z malinami w otulinie z brownie
Print Pin
5 z 1 głosu

Sernik z malinami w otulinie z brownie

Rewelacyjne ciasto dla wszystkich amatorów sernika i brownie.
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Desery
Porcji 18
Przygotowanie 15 minuty minuty
Gotowanie 40 minuty minuty
Całkowity czas 55 minuty minuty
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 200 g miękkiego masła
  • 5 dużych jajek
  • 100 g mąki pszennej
  • 240 g cukru
  • 200 g malin
  • 450 g twarogu trzykrotnie mielonego
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Piekarnik nagrzać do temperatury 170 st C.
  • Czekoladę połamać i rozpuścić w " kąpieli wodnej ", ostudzić.
  • Miękkie mało umieścić w misce miksera dodać 100 g cukru, miksować do uzyskania jasnej masy, następnie dodawać po jednym jajku, po dodaniu każdego jajka dokładnie zmiksować. Następnie wlać przestudzoną czekoladę, zmiksować, na koniec dodać mąkę, wymieszać całość mikserem na wolnych obrotach.
  • Do czystej miski włożyć ser i 140 g cukru, zmiksować, następnie dodać 2 jajka, zmiksować do połączenia składników.
  • Blaszkę o wymiarach około 20 X 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
  • Na dno formy wylać ¾ ciasta czekoladowego, delikatnie wyrównać powierzchnię, następnie wylać masę serową.
  • Na masę serową rozłożyć równomiernie maliny, całość przykryć pozostałą częścią ciasta czekoladowego, jest to dość trudne, bo ciasto jest gęste, ja posłużyłam się woreczkiem foliowym do którego nałożyłam ciasto, wycięłam dość dużą dziurę i wycisnęłam ciasto, tworząc nieregularne kształty.
  • Ciasto wstawić do piekarnika, piec przez 40 minut z opcją górnej i dolnej grzałki. Po upieczeniu, należy uchylić piekarnik, pozostawić ciasto do wystudzenia.
  • Smacznego!
sernik z malinami w otulinie z brownie
sernik z malinami w otulinie z brownie

Przepis podejrzany tutaj

Więcej Przepisy na serniki

  • Sernik pomarańczowy na spodzie z figami
    Sernik pomarańczowy na spodzie z figami
  • sernik czekoladowo-kokosowy
    Sernik czekoladowo-kokosowy
  • serniczek migdalowy
    Serniczek migdałowy
  • sernik z czekolada i bananami
    Sernik z czekoladą i bananami

Komentarze

    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. JUSTYNA napisał

    18 września, 2013 at 1:38 pm

    Aniu, ciacho pycha wyszło...Iwonka, robiła i naprawdę "grzechu warte" 🙂

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      18 września, 2013 at 1:40 pm

      Super, bardzo się cieszę, teraz maliny są tak pyszne... dzis robię brownie z malinami 🙂

      Odpowiedz
  2. Magda napisał

    07 września, 2013 at 9:03 pm

    Aniu, czy jajek sumarycznie jest 7? Czy też do ciasta czekoladowego trzeba dać tylko 3 a pozostałe 2 do sera?
    Zapewne uda się w każdej wersji, ale wolałabym znać oryginalnie prawidłowy przepis:)
    Dziękuję

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      07 września, 2013 at 9:11 pm

      Madziu, przepraszam nieprecyzyjnie rozpisałam użycie jajek w przepisie:( w sumie to 5 jajek, 3 do masy czekoladowej, a 2 do masy serowej:) Miłego pieczenia i smacznego! Pozdrawiam

      Odpowiedz
      • Magda napisał

        07 września, 2013 at 9:25 pm

        Ale jesteś szybka:)
        Dziękuję. Już zaczynam miksowanie.
        Na niedzielę do kawy będzie pysznie

        Odpowiedz
        • Anna napisał

          07 września, 2013 at 9:28 pm

          Z pewnością będzie pyszne:) ja wyjęłam z piekarnika drożdżowe ze śliwkami:)

          Odpowiedz
  3. JUSTYNA napisał

    28 sierpnia, 2013 at 12:12 pm

    Fantastycznie wygląda,ale czy podołam temu wyzwaniu....chyba przekażę przepis Iwonce,ona jest dużooo lepsza w "tej kwestii" 😉

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      28 sierpnia, 2013 at 10:58 pm

      Justyś, dasz radę, ciasto jest naprawdę bardzo łatwe!!! Pozdrawiam:)

      Odpowiedz
  4. karmel-itka napisał

    28 sierpnia, 2013 at 1:36 am

    kusisz tak niebywale! sernik w połączeniu z ciężkim, mocno czekoladowym ciastem brownie i świezymi malinami.. wiesz, jak skraść serce!

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      28 sierpnia, 2013 at 8:14 am

      Dziękuję:) koniecznie spróbuj, maliny są teraz takie pyszne... Pozdrawiam

      Odpowiedz

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Wiosna

  • kawałek puszystego ciasta tiramisu na białymn talerzu
    Tiramisu
  • biszkopt idealny na paterze
    Biszkopt idealny na tort
  • Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
    Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
  • ciasto drozdzowe z truskawkami
    Ciasto drożdżowe z truskawkami

Więcej przepisów na wiosnę→

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2024 Sprawdzona Kuchnia

Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Twój głos:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.