Sprawdzona Kuchnia

  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
×
  • kapsułki z olejem
    Dlaczego warto podawać tran dzieciom?
  • ciastka czekoladowe przełamane przez środek ukazujące wilgotne wnętrze
    Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem
  • kobieta podpierające boki na brzuchu zestaw warzyw i owoców probiotycznych
    Jak zadbać o mikroflorę jelitową?
  • lasagne w ceramicznym naczyniu ze smakowicie przyrumienionym wierzchem
    Lasagne
  • ugotowany makaron udon
    Makaron udon domowy
  • dieta pudełkowa w szklanym naczyniu
    Jak działa dostawa diety pudełkowej?
  • dżem z gruszek na podpieczonym rogaliku w tle słoiki z dżemem
    Dżem z gruszek
  • klopsy z tofu podane na patelni w pysznym sosie korma
    Klopsy z tofu w sosie
  • na fioletowym obrusie słoiczki z dżemem w otoczeniu kwiatów
    Dżem z jeżyn
  • ogórki w zalewie curry na białej miseczce
    Ogórki z curry
  • piękna czerwona galaretka w słoiczku na stole
    Galaretka z czerwonej porzeczki
  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami
Strona główna » Ryby i owoce morza

Śledź z czerwoną cebulą

Aktualizacja: 29 lip, 2020 · Opublikowany: 13 gru, 2012 · przez Anna · 2 komentarze

Skocz do przepisu

Śledź z czerwoną cebulą, rodzynkami, jagodami goji, a wszystko marynowane w zalewie słodko kwaśniej z dodatkiem owoców jałowca. Delikatne śledzie, które z powodzeniem mogą zagościć na Świątecznym stole! By śledzie były dobre potrzebne są oczywiście dobrej, najwyższej jakości płaty śledziowe, myślę, że bez problemu kupicie takie:) Jeśli będziecie chcieli przygotować śledzie na jakąś specjalną okazję, czy święto, pamiętajcie o tym, że trzeba przygotować je na trzy dni przed tym, potrzebują tyle czasu, aby przejść przyprawami!

📖 Przepis

śledź z czerwoną cebulą w słoiku z rodzynkami i jagodami goji
Print Pin
Bądź pierwszy!

Śledź z czerwoną cebulą

Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Przekąski
Porcji 4
Przygotowanie 10 minuty minuty
Gotowanie 5 minuty minuty
Całkowity czas 15 minuty minuty
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 250 g płatów śledziowych
  • 4 łyżek cukru
  • 50 ml octu winnego
  • 150 ml wody
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 łyżeczki owoców jałowca
  • 1 średnia czerwona cebula
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki suszonych jagód goji
  • 1 liść laurowy
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • W moździerzu rozgnieść ziarna jałowca i ziele angielskie, ale bardzo delikatnie. Do małego rondla wlać wodę i ocet, dodać cukier, liść laurowy i rozgniecione ziarna, całość zagotować. Następnie dodać rodzynki, jagody i cebulę, zdjąć z ognia. Całość pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
  • Śledzie namoczyć w zimnej wody, aby pozbyć się nadmiaru soli. Następnie pokroić je na 3 cm kawałki. W słoju układać śledzia na przemian z cebulą i rodzynkami, całość zalać wystudzoną mieszaniną. Słój zamknąć, wstawić do lodówki na około 3 dni.
  • Po tym czasie śledzie przejdą smakiem przypraw i będą gotowe do jedzenia.
  • Smacznego!
śledź z czerwoną cebulą w słoiku z rodzynkami i jagodami goji
Śledź z czerwoną cebul

Więcej Przepisy na ryby i owoce morza

  • tarta ze szpinakiem i lososiem
    Tarta ze szpinakiem i łososiem
  • sledzie w musztardzie
    Śledzie w musztardzie
  • ramen zupa japonska
    Ramen zupa japońska
  • tacos z ryba
    Tacos z rybą

Komentarze

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. amgdalena napisał

    20 grudnia, 2012 at 8:27 am

    Skąd wziąć jagody Goji ? 🙂 Wygląda niezwykle smakowicie.

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      28 grudnia, 2012 at 11:52 am

      Jagody goji możesz kupić przez internet lub w sklepie ze zdrową żywnością. Jeśli nie kupisz jagód możesz dać rodzynki, będą równie dobre:)

      Odpowiedz

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Wiosna

  • kawałek puszystego ciasta tiramisu na białymn talerzu
    Tiramisu
  • biszkopt idealny na paterze
    Biszkopt idealny na tort
  • Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
    Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
  • ciasto drozdzowe z truskawkami
    Ciasto drożdżowe z truskawkami

Więcej przepisów na wiosnę→

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2024 Sprawdzona Kuchnia

Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Twój głos:




A rating is required
A name is required
An email is required