• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×

Strona główna » Ryby i owoce morza » Śledź z czerwoną cebulą

Śledź z czerwoną cebulą

Aktualizacja: 29 lip, 2020 · Opublikowany: 13 gru, 2012 · przez Anna · 2 komentarze

Skocz do przepisu

Śledź z czerwoną cebulą, rodzynkami, jagodami goji, a wszystko marynowane w zalewie słodko kwaśniej z dodatkiem owoców jałowca. Delikatne śledzie, które z powodzeniem mogą zagościć na Świątecznym stole! By śledzie były dobre potrzebne są oczywiście dobrej, najwyższej jakości płaty śledziowe, myślę, że bez problemu kupicie takie:) Jeśli będziecie chcieli przygotować śledzie na jakąś specjalną okazję, czy święto, pamiętajcie o tym, że trzeba przygotować je na trzy dni przed tym, potrzebują tyle czasu, aby przejść przyprawami!

śledź z czerwoną cebulą w słoiku z rodzynkami i jagodami goji
Print Pin
Bądź pierwszy!

Śledź z czerwoną cebulą

Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Przekąski
Porcji 4
Przygotowanie 10 minutes
Gotowanie 5 minutes
Całkowity czas 15 minutes
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 250 g płatów śledziowych
  • 4 łyżek cukru
  • 50 ml octu winnego
  • 150 ml wody
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 łyżeczki owoców jałowca
  • 1 średnia czerwona cebula
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki suszonych jagód goji
  • 1 liść laurowy
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • W moździerzu rozgnieść ziarna jałowca i ziele angielskie, ale bardzo delikatnie. Do małego rondla wlać wodę i ocet, dodać cukier, liść laurowy i rozgniecione ziarna, całość zagotować. Następnie dodać rodzynki, jagody i cebulę, zdjąć z ognia. Całość pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
  • Śledzie namoczyć w zimnej wody, aby pozbyć się nadmiaru soli. Następnie pokroić je na 3 cm kawałki. W słoju układać śledzia na przemian z cebulą i rodzynkami, całość zalać wystudzoną mieszaniną. Słój zamknąć, wstawić do lodówki na około 3 dni.
  • Po tym czasie śledzie przejdą smakiem przypraw i będą gotowe do jedzenia.
  • Smacznego!
śledź z czerwoną cebulą w słoiku z rodzynkami i jagodami goji
Śledź z czerwoną cebul
« Pierniczki bardzo imbirowe
Lukrowanie pierniczków »

Reader Interactions

Komentarze

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. amgdalena napisał

    20 grudnia, 2012 at 8:27 am

    Skąd wziąć jagody Goji ? 🙂 Wygląda niezwykle smakowicie.

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      28 grudnia, 2012 at 11:52 am

      Jagody goji możesz kupić przez internet lub w sklepie ze zdrową żywnością. Jeśli nie kupisz jagód możesz dać rodzynki, będą równie dobre:)

      Odpowiedz

Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Zima

  • Uszka z grzybami
  • Pączki
  • Pączki na piwie
  • Piernikowe ciasto do góry nogami

Więcej przepisów na zima →

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia

  • Podziel się →
Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}