Sprawdzona Kuchnia

  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
×
  • kapsułki z olejem
    Dlaczego warto podawać tran dzieciom?
  • ciastka czekoladowe przełamane przez środek ukazujące wilgotne wnętrze
    Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem
  • kobieta podpierające boki na brzuchu zestaw warzyw i owoców probiotycznych
    Jak zadbać o mikroflorę jelitową?
  • lasagne w ceramicznym naczyniu ze smakowicie przyrumienionym wierzchem
    Lasagne
  • ugotowany makaron udon
    Makaron udon domowy
  • dieta pudełkowa w szklanym naczyniu
    Jak działa dostawa diety pudełkowej?
  • dżem z gruszek na podpieczonym rogaliku w tle słoiki z dżemem
    Dżem z gruszek
  • klopsy z tofu podane na patelni w pysznym sosie korma
    Klopsy z tofu w sosie
  • na fioletowym obrusie słoiczki z dżemem w otoczeniu kwiatów
    Dżem z jeżyn
  • ogórki w zalewie curry na białej miseczce
    Ogórki z curry
  • piękna czerwona galaretka w słoiczku na stole
    Galaretka z czerwonej porzeczki
  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami
Strona główna » Ryby i owoce morza

Śledzie w sosie śmietanowym z musztardą

Aktualizacja: 29 lip, 2020 · Opublikowany: 16 sty, 2013 · przez Anna · Zostaw komentarz

Skocz do przepisu

Śledzie w sosie śmietanowym z musztardą z dodatkiem ziemniaków gotowanymi w mundurkach. Świetna, klasyczna polska przystawka. Śledzie przygotowuje się bardzo szybko jest to fajna opcja na ostatnią chwilę. Można przygotować je na chwilę przed przyjściem niespodziewanych gości. Bardzo ważną rolę w sosie odgrywa musztarda francuska. Jest to wyjątkowa musztarda, której maleńkie kuleczki przyjemnie pękają przy rozgryzaniu i dodają ciekawej faktury sosowi. Do sałatki dodałam porcję gotowanych ziemniaków w mundurkach, to one czynią przystawkę bardziej pożywną. Jeśli macie ziemniaki, które zostały z obiadu, a nie są rozgotowane, to można je wykorzystać.

Jeśli lubicie sałatki śledziowe, to koniecznie wypróbujcie tę propozycję. Jest to naprawdę łatwy i szybki przepis i bardzo proste wykonanie. Zapraszam do wypróbowania!

📖 Przepis

sledzie w sosie smietanowym z musztarda
Print Pin
5 z 3 głosów

Śledzie w sosie śmietanowym z musztardą

Śledź, musztarda i ziemniaki to dobre połączenie.
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Przystawka
Porcji 4
Przygotowanie 15 minuty minuty
Całkowity czas 15 minuty minuty
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 200 g filetów śledziowych
  • 1 średnia cebula
  • 4 średnie ziemniaki (gotowane w mundurkach)
  • 8 łyżek majonezu
  • 6 łyżek kwaśnej śmietany
  • pieprz (do smaku)
  • 8 łyżeczek musztardy francuskiej
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Filety śledziowe wymoczyć w zimnej wodzie, aby pozbyć się nadmiaru soli z filetów. Cebulę pokroić w kostkę, włożyć do miseczki i zalać gorącą wodą po około 5 minutach odcedzić na sicie.
  • Ugotowane i przestudzone ziemniaki obrać ze skórki, pokroić w kostkę 2x2 cm.
  • Wymoczonego śledzia pokroić na małe kawałki, dodać do niego cebulę i ziemniaki. W miseczce wymieszać śmietanę, majonez i musztardę, dodać do śledzi wszystko wymieszać doprawić pieprzem.
  • Przełoży do naczynia z pokrywką i włożyć do lodówki.
  • Smacznego!
śledzie w sosie śmietanowym z musztardą podane z ziemniakami

Więcej Przepisy na ryby i owoce morza

  • tarta ze szpinakiem i lososiem
    Tarta ze szpinakiem i łososiem
  • sledzie w musztardzie
    Śledzie w musztardzie
  • ramen zupa japonska
    Ramen zupa japońska
  • tacos z ryba
    Tacos z rybą

Comments

No Comments

5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu




Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Wiosna

  • kawałek puszystego ciasta tiramisu na białymn talerzu
    Tiramisu
  • biszkopt idealny na paterze
    Biszkopt idealny na tort
  • Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
    Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
  • ciasto drozdzowe z truskawkami
    Ciasto drożdżowe z truskawkami

Więcej przepisów na wiosnę→

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2024 Sprawdzona Kuchnia

Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Twój głos:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.