Sprawdzona Kuchnia

  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
×
  • kapsułki z olejem
    Dlaczego warto podawać tran dzieciom?
  • ciastka czekoladowe przełamane przez środek ukazujące wilgotne wnętrze
    Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem
  • kobieta podpierające boki na brzuchu zestaw warzyw i owoców probiotycznych
    Jak zadbać o mikroflorę jelitową?
  • lasagne w ceramicznym naczyniu ze smakowicie przyrumienionym wierzchem
    Lasagne
  • ugotowany makaron udon
    Makaron udon domowy
  • dieta pudełkowa w szklanym naczyniu
    Jak działa dostawa diety pudełkowej?
  • dżem z gruszek na podpieczonym rogaliku w tle słoiki z dżemem
    Dżem z gruszek
  • klopsy z tofu podane na patelni w pysznym sosie korma
    Klopsy z tofu w sosie
  • na fioletowym obrusie słoiczki z dżemem w otoczeniu kwiatów
    Dżem z jeżyn
  • ogórki w zalewie curry na białej miseczce
    Ogórki z curry
  • piękna czerwona galaretka w słoiczku na stole
    Galaretka z czerwonej porzeczki
  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami
Strona główna » Zapiekanki i pizze

Tarta z łososiem i mozzarellą

Aktualizacja: 8 lip, 2020 · Opublikowany: 20 gru, 2013 · przez Anna · 4 komentarze

Skocz do przepisu

Brak czasu zabieganie, kto tego nie doświadcza szczególnie przed świętami, a jeść trzeba! Mam przepis na błyskawiczny obiad i to bardzo, bardzo dobry. Ciasto francuskie zawsze mam w lodówce i proponuję zaopatrzyć się w jedną porcje, taką na wszelki wypadek. Na początek należy rozgrzać piekarnik, to najdłuższy etap pracy. Teraz  ciasto francuskie, kulka mozzarelli, jajka i wędzony łosoś, mieszamy, kroimy... Po około 25 minutach obiad gotowy! Delikatne i chrupiące ciasto francuskie z farszem jajeczno śmietanowym, a na wierzchu aromatyczny wędzony łosoś z mozzarellą jeszcze tylko odrobina zieleniny, kilka kropel cytryny i uczta gotowa, smacznego!

📖 Przepis

tarta z lososiem i mozarella
Print Pin
5 z 3 głosów

Tarta z łososiem i mozzarellą

Szybki obiad dla zapracowanych.
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Obiad
Porcji 4
Przygotowanie 10 minuty minuty
Gotowanie 25 minuty minuty
Całkowity czas 35 minuty minuty
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 4 duże jajka
  • 8 sztuk koktajlowych
  • 100 g łososia wędzonego
  • 80 g śmietany - dałam 18 %
  • 1 kulka mozzarelli
  • pieprz (do smaku)
  • sól (do smaku)
  • świeży szczypiorek lub koperek
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st C, góra - dół. Pomidorki umyć, przekroić na pół, jajka wymieszać w misce z dodatkiem śmietany, dodać sól i pieprz.
  • Przygotować płaty łososia, można pokroić je na paski. Mozzarellę pokroić na plasterki.
  • Ciastem francuskim wyłożyć formę do tarty. Na ciasto wylać masę jajeczną, posypać częścią pokrojonego szczypiorku lub kopru. Na wierz tarty ułożyć plastry łososia i mozzarelli, na przemian. Na koniec położyć pomidorki, całość posypać solą i pieprzem.
  • Tartę pieczemy przez 20 - 25 minut.
  • Po upieczeniu posypujemy siekanym szczypiorkiem lub koperkiem, podajemy na ciepło lub zimno.
  • Smacznego!
tarta z lososiem i mozarella

Więcej Przepisy na zapiekanki i pizze

  • tarta ze szpinakiem i lososiem
    Tarta ze szpinakiem i łososiem
  • zapiekanka z kurkami
    Zapiekanka z kurkami
  • pizza serowa z ziolami
    Pizza serowa z ziołami
  • tarta-z-karmelizowanym-czosnkiem
    Tarta z karmelizowanym czosnkiem

Komentarze

    5 from 3 votes (2 ratings without comment)

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. katarzyna napisał

    29 grudnia, 2013 at 10:10 am

    5 gwiazdek
    super pomysł:) Wypróbuje na sylwestra 🙂

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      30 grudnia, 2013 at 8:38 pm

      Z pewnością będziesz zachwycona 🙂 tarta jest pyszna! Pozdrawiam :)))

      Odpowiedz
      • katarzyna napisał

        11 stycznia, 2014 at 10:32 am

        Masz racje, tarta jest przepyszna, tylko ma jedna wadę, za szybko zniknęła 😀

        Odpowiedz
        • Anna napisał

          11 stycznia, 2014 at 8:15 pm

          Bardzo się cieszę, że smakowała 🙂 ja również miałam takie wrażenie, że zbyt szybkie zniknięcie ze stołu jest jej niewielką wadą :))) Pozdrawiam

          Odpowiedz

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Wiosna

  • kawałek puszystego ciasta tiramisu na białymn talerzu
    Tiramisu
  • biszkopt idealny na paterze
    Biszkopt idealny na tort
  • Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
    Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
  • ciasto drozdzowe z truskawkami
    Ciasto drożdżowe z truskawkami

Więcej przepisów na wiosnę→

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2024 Sprawdzona Kuchnia

Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Twój głos:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.